Zet je maar schrap! Na Zwarte Piet is ‘koloniaal white patriarchy-symbool’ Sinterklaas aan de beurt!

De altijd even tolerante mensen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaan dit weekend langs de deur bij winkeliers om te kijken of Zwarte Piet wel overal weg is gehaald. Maar zelfs als hij overal is weggehaald (omwille van de broodnodige omzet), is de kous daarmee nog niet af! Er gaan al geluiden op om ook Sinterklaas maar de nek om te draaien, want dat is natuurlijk hét symbool van de koloniale ‘witte’ onderdrukker. Gezellig en inclusief!

De inclusiviteitsdrammers weten niet van ophouden. Je geeft ze een zwarte vinger en ze nemen je hele roetveeg-hand, inclusief ….. Lees het artikel van Wout Willemsen verder op Dagelijksestandaard.nl

Bron getoonde afbeelding: Aline Dassel van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...