Meer Westeuropese Christenen zullen naar Hongarije verhuizen, aldus Viktor Orbán

Het aantal Christenen uit West Europa dat zich gaat vestigen in Hongarije zal in de komende decennia sterk gaan toenemen. Dit voorspelt de Hongaarse Minister President Viktor Orbán. “Gedurende ons leven, zal een groot aantal Christenen naar Hongarije komen vanuit West Europa,” zei hij tijdens een toespraak voor het Hongaarse Parlement, zo rapporteert Origo (archieflink met gedeeltelijke Nederlandse vertaling door Google). Dit is zeer waarschijnlijk een voorspelling die hij baseert op de groeiende vijandigheid tegen Christelijke gelovigen onder invloed van seculair neoliberalisme, maar ook islamisering als gevolg van aanhoudende massa-immigratie.

Ook Hongarije heeft te maken met lagere geboortecijfers onder de bevolking, maar in tegenstelling dit op te lossen met massa-immigratie, heeft de Hongaarse regering ervoor gekozen voor een pro familie beleid (videogesprek Hongaarse minister en Tucker Carlson uit 2019) gebaseerd op Christelijke waarden en de burgers aan te moedigen te trouwen en grotere families te hebben. Zodoende hoopt de regering wel een gezonde inheemse bevolking in stand te houden. Hongarije ligt al vaker in de clinch met de pro-immigratie EU, aangezien Hongarije geen migranten wil, maar een veilige samenleving wil waarborgen en door middel van het familiebeleid ook de biologische toekomst van Hongarije zonder migranten zeker te stellen.

Hij vond het ook bemoedigend dat inmiddels ook een heleboel Hongaarse Expats er al voor kiezen te repatriëren naar Hongarije. Tijdens een Vraag en Antwoord sessie in het Parlement voegde hij eraan toe: “Sommigen kopen kleinere complete nederzettingen in zijn geheel op en we moeten daarop voorbereid zijn.”

Eén van de belangrijkste speerpunten van de Hongaarse regering is de bescherming van het Christendom in Hongarije, maar ook wereldwijd en dit is volgens de Minister President ook expliciet gewaarborgd in de Grondwet. Volgens hem doen de Europese leiders niet voldoende om Christenen te beschermen, terwijl zij momenteel wereldwijd het meest vervolgd (als link niet werkt, hier de archieflink) worden.

Orbán zei ook: “Een mysterieuze kracht snoert de mond van Europese politici en heeft hun armen verlamd; het is niet toegestaan om Christenen alleen te benoemen, enkel tezamen met andere groepen die worden vervolgd vanwege hun geloof.”

Hongarije daarentegen beschouwt het juist als een taak (mede gevoed door Grondwettelijke plicht) om Christelijke gemeenschappen bescherming te bieden, daar het hun standpunt is dat Christelijke waarden voor vrede en geluk zorgen.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...