VISIE-MOMENTJE MET MARK: Over ‘Belarussische toestanden’ en de balk in Mark’s eigen kijkers

“In jouw – naar mijn mening misselijkmakende – arrogantie heb jij een tweet doen uitgaan over wat ‘Belarussische toestanden,’ omdat jij altijd als eerste klaarstaat met dat moraliserende vingertje van je, als het gaat om de splinters in andermans ogen, terwijl je door de balk in je eigen kijkers niet eens meer ziet of je dat vingertje nog wel de juiste richting op wijst.”

Al een tijdje geen column over Nederland-, democratie- en rechtsstaatsloper Mark Rutte meer gepubliceerd; dus dat werd weer de hoogste tijd. Mark Rutte-specialist Michel Mulder heeft gelukkig weer een verse, kritische noot geschreven, om het weekend eens goed mee te beginnen. Aanleiding voor Michel’s tirade is de Tweet van “onze” demissionaire Pinokkio met Oostindisch geheugen over de “Belarussische toestanden”:

https://archive.vn/H8uVb

Beste Mark,

Wetende dat ik toch geen antwoorden zal krijgen op mijn vragen – je hebt er of geen herinnering aan of het komt de leugen niet ten goede – belet mij dat niet om toch wat vragen te stellen aan jou.

Ik weet, ik ben maar een simpele burger en zal de hogere doelen achter dit alles – in mijn optiek: geld en het vergaren van macht – met mijn mierenverstand wel niet snappen, dus daarom wend ik mij tot jou om even tekst en uitleg te krijgen over een simpele tweet van jou.

In jouw – naar mijn mening misselijkmakende – arrogantie heb jij een tweet doen uitgaan over wat ‘Belarussische toestanden,’ omdat jij altijd als eerste klaarstaat met dat moraliserende vingertje van je, als het gaat om de splinters in andermans ogen, terwijl je door de balk in je eigen kijkers niet eens meer ziet of je dat vingertje nog wel de juiste richting op wijst.

Omdat ik weet dat jij nogal eens last hebt van een haperend geheugen, en je memo’s en bonnetjes nogal eens door elkaar haalt, zal ik systematisch jouw tweet ontleden, zodat zelfs een herseninhoud ter grootte van een doperwt het nog kan volgen…….. en daarmee suggereer ik uiteraard niet dat jij een doperwt onder je goedgekamde haartjes hebt zitten (wink wink 😉 ).

“Ik begrijp dat jij, om in de pas te blijven met het dictatoriale EU-beleid, commentaar moet hebben op elk land dat zich niet aan de EU indoctrinatie wenst te houden”

Laten we – om het in de lijn van jouw verwarrende ‘beleid’ te houden – beginnen met de afsluiter van jouw twitter-tirade……. “baart grote zorgen”. Ik begrijp dat jij, om in de pas te blijven met het dictatoriale EU-beleid, commentaar moet hebben op elk land dat zich niet aan de EU indoctrinatie wenst te houden, maar ik vraag me toch iets af, Mark:

Waar jouw zorgen uitgaan naar binnenlands beleid van een soeverein land, hoor ik je nergens jouw zorgen doen uitgaan naar:

 • het nog steeds niet opgeloste Groningen dossier.
 • de nog steeds niet afgewikkelde toeslagenaffaire.
 • de nog steeds niet gevonden onderste steen van dossier MH-17.
 • het oneindig voortslepende Demmink-dossier.
 • het feit dat Volkert niet geëmigreerd is, maar vrolijk joggend rondloopt [Telegram link] en zelfs een huis schijnt te hebben gekocht.
 • het feit dat Ab Osterhaus in 2009 een bepaald dubieuze rol heeft gespeeld bij de Mexicaanse griep, en nu weer gewoon op herhaling mag bij de Mexicaanse griep 2.0 covid-19.
 • de schijnbaar onbeperkte macht van een demissionair kabinet.
 • het bewezen feit dat Nederlands geld Palestijnse terroristen financiert.
 • het feit dat de belastingdienst bij het oplossen van de eigen schandalen, als oplossing nieuwe schandalen creëert.
 • het feit dat rechter Nathalie van Waterschoot uit eigen ondervinding erkent dat ons rechtssysteem volledig faalt.
 • het feit dat farmaceut Pfizer de door corona verkregen miljardenwinst wegsluist via belastingparadijs Nederland, terwijl bevolking en ondernemers hier letterlijk creperen.
 • het historische feit dat jij de enige Minister-President bent wiens leugenachtige beleid en dictatoriale handelen een eigen benaming heeft gekregen, genaamd de Rutte-doctrine.
 • and the list goes on….
 • and on….
 • and on…

Het lijkt mij dus, and correct me if i’m wrong, dat je eerst de puinhoop in eigen huis opruimt, voordat je met de – volkomen misplaatste – beschuldigende vinger naar de ander gaat wijzen.

“Again Mark…….. kijk eens rond in eigen keuken!!”

Dan de arrestaties van journalist Roman Protasevich en Sophia Sapega, waar jij je in diezelfde tweet ook druk over maakt. Again Mark…….. kijk eens rond in eigen keuken!!

In Nederland is het vandaag de dag aan de orde van de dag dat onschuldige burgers die simpelweg voor hun mening – die toevallig tegen het beleid van jouw kabinet is – bij demonstraties zonder vorm van recht opgepakt worden, of in uitzonderlijke gevallen zelfs door arrestatieteams van hun bed gelicht worden.

Ik vermoed beste Mark, maar, again, correct me if i’m wrong, dat jij een verziend persoon bent die de bril van een bijziend persoon draagt, want wat zich ruim 1700 km van ons land afspeelt heb jij haarscherp op je vizier, maar de wantoestanden in eigen land daar sluit jij – hoe dictatoriaal!!! – je toegeknepen ogen voor.

Dan de onderdrukking van vrije geluiden, volgens ook weer diezelfde tweet. Misschien kan ik dan beter gelijk met de deur in huis vallen en vragen…….. onder welke hunnebed heb jij gelegen? Toevallig zijn er twee wat meer opvallende gevalletjes die deze onderdrukking haarfijn blootleggen…… alleen dan wel in eigen land en niet in het door jou verketterde Belarus.

“En misschien zegt ook de naam Yvette Broch jou iets? Wederom zo’n pareltje uit de Nederlandse sportgeschiedenis.
Yvette beschikt in tegenstelling tot Matthijs wél over een ijzeren ruggengraat”

Misschien zegt de naam Matthijs de Ligt jou iets? Je weet wel dat blok beton in iedere verdediging die ineens over een Mark Rutte-achtige ruggengraad bleek te beschikken nadat hij door – of all people – Ab Osterhaus tot de orde was geroepen na zijn vaccinatie bedankje. Multimiljonair – en dus volkomen onafhankelijk – Matthijs wist niet hoe snel hij zich bij de vaccinatiejunkies moest voegen nadat staatsleraar Osterhaus hem publiekelijk een schrobbing gaf over zijn vermogen, en recht, tot zelfstandig denken.

En misschien zegt ook de naam Yvette Broch jou iets? Wederom zo’n pareltje uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Yvette beschikt in tegenstelling tot Matthijs wél over een ijzeren ruggengraat, wat haar deelname aan de olympische spelen kost, maar constateert daarbij heel terecht dat: (quote) “Waarschijnlijk gaat mijn imago eraan. Maar het feit dat ik mijn mening bijna niet durf te delen, is toch al heel naar? Als je als topsporter een andere mening hebt dan van je wordt verwacht, moet je oppassen. Dat vind ik heel heftig.”

Dit is dus jouw – en dat van het kabinet – visie van de “vrijwillige keuze” tot vaccineren, Mark. Mensen die wél de eer van Nederland mogen verdedigen, maar zodra zij de onaantastbaarheid van het eigen lichaam verdedigen, worden zij verketterd, tot de orde geroepen en zodanig onder druk gezet dat zelfs multimiljonairs zich gedwongen voelen aan de lijband van het politiek correcte gedachtengoed te lopen.

“Mensen die wél de eer van Nederland mogen verdedigen, maar zodra zij de onaantastbaarheid van het eigen lichaam verdedigen, worden zij verketterd, tot de orde geroepen en zodanig onder druk gezet dat zelfs multimiljonairs zich gedwongen voelen aan de lijband van het politiek correcte gedachtengoed te lopen.”

Maar ik begrijp uiteraard jouw verdedigingsstrategie om dit vrijheidsonderdrukkende mechanisme te bepleiten…….. wij leven tenslotte in Nederland, het bastion van het vrije westen en niet in Belarus, want elk land waar maar het woordje rus in voorkomt, is uiteraard een dictatoriale schurkenstaat.

Maar de dingen veranderen, beste Mark. Waar Femke Halsema eigenhandig toeristenmagneet Amsterdam de nek omdraait, heeft 10 jaar Mark Rutte Nederland veranderd in het Somalië aan de Noordzee.

Credits: Michel Mulder (Bekijk op Facebook)

Bron uitgelichte afbeelding Mark Rutte (aangepast): The Robin Hood Tax – licentie: CC BY 2.0

Over Nieuwegeluid.nl

 • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
 • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
 • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...