Verhalen uit Lockdown Dystopia

Ter afsluiting van het intense jaar 2020, waarin ook Nieuwe Geluid de noodzaak zag om het levenslicht te zien, beschouwt de redactie dit bizarre afgelopen jaar aan de hand van onderstaand eindejaarsbericht:

Terwijl nieuwe lockdowns werden ingesteld en kerst werd afgeschaft, worden er ook protesten gehouden in Londen en diverse andere steden in Europa. Het jaar wordt afgesloten met meer beperkingen, meer inbreuken, meer angst en meer capitulatie. Temidden van de grootste door de mens veroorzaakte ramp in decennia, huiveren hele bevolkingsgroepen van angst, en zijn verlamd; de één vanwege een virus wat elk ander jaar als stevige griep zou zijn bestempeld, de ander voor het nieuwe totalitaire regime dat druk bezig is de absolute macht te grijpen. En sommige anderen worden medeplichtig aan de misdaad, te weten de uitvoerders en handhavers van deze “nieuwe orde”.

Een jaar geleden was een dergelijke situatie voor de meesten ondenkbaar. Men kon maar een paar eenzame stemmen horen, die ons bleven waarschuwen dat dit onze toekomst zou zijn en die werden tot dan toe volkomen genegeerd en als belachelijk gebrandmerkt. Nadat de hel was losgebroken, begonnen meer mensen te erkennen dat we altijd al op dit pad waren geweest. Het afglijden van voorheen liberale samenlevingen naar totalitarisme verliep langzaam maar gestaag. Op een bepaald moment wanneer het keerpunt is bereikt, is er alleen een vonk nodig. Als het niet het virus was geweest, zou het vroeg of laat waarschijnlijk wel iets anders zijn geworden.

Een jaar geleden maakten we ons zorgen over hoe de Brexit zou aflopen. Bewustmaking over klimaatverandering afdwingen was vaak aan de orde van de dag. Trump kondigde een deal aan met Turkije om troepen uit Syrië terug te trekken en kondigde een ruimtemacht aan. In Hong Kong waren de protesten tegen de voorgestelde uitleveringswet toegenomen.

Eind maart was zoiets niet belangrijk meer. Een spook achtervolgde de wereld – het spook van totalitarisme.

Het ging allemaal snel. China trad genadeloos op. Niemand kon het iets schelen. Dat is tenslotte wat u van de CCP zou verwachten, nietwaar? Italië trad hard op. Mooi zo. Ze zullen het daar tenminste afhandelen. Te laat. Dit virus is een straf voor uw zonden. We moeten ons dus wel bekeren. We moeten “verantwoordelijk” handelen. Ziet u nu waar uw ongehoorzaamheid toe leidt? Als u niet zo egoïstisch was geweest, zouden we nu niet allemaal hoeven te lijden. Wees nu eens eerlijk tegen mij, bent u verrast dat dit gebeurt, nadat u de bevelen van uw meerderen niet hebt opgevolgd?

Nu moet u gewoon doen wat u wordt opgedragen. Corona is de Grote Gelijkmaker. Niemand wordt gespaard. Iedereen kan op elk moment dood neervallen; u heeft zelf toch ook die totaal geloofwaardige beelden uit het voorbeeldige, volledig transparante China gezien? We kunnen het ons echt niet meer veroorloven om individuen zelf beslissingen te laten nemen. Dit is groter dan hen. We hebben allemaal een collectieve verantwoordelijkheid tegenover elkaar. Nu je dus voortaan gelijk bent aan iedereen, wat heeft het dan nog voor zin om te protesteren? We hebben hier allemaal hetzelfde doel. We willen allemaal dat dit verdwijnt.

Het is maar 6 weken, alleen om de curve af te vlakken. We moeten dit samen doen, we hebben geen andere keuze. Dit is vreselijk voor iedereen. Dit is natuurlijk duidelijk tijdelijk en uw zorgen hierover zijn uiteraard compleet ongegrond. Niemand wil toch dat dit doorgaat; iederéén lijdt eraan immers.

Kijk naar Taiwan. Kijk naar Zuid-Korea. Zij hoefden niet op slot. Dit komt omdat zij wél naar de “experts” hebben geluisterd. De Aziatische cultuur is meer communitair – mensen geven meer om anderen. Zij kunnen wél erkennen dat hun persoonlijke belangen niet boven het algemeen belang staan. Ik merk echter dat ú dat niets kan schelen. Als mensen gewillig zouden samenwerken met contactopspoorders, zouden ze ook niet opgesloten hoeven te worden. Dit is dus uw schuld. U hebt vandaag nog een wandeling meer buiten gemaakt dan u was toegestaan. Als mensen zich zo gedragen, is het geen wonder dat we in deze puinhoop zitten. We kunnen niets bereiken als u zich zo verzet. Zodra u zich onderwerpt, kunt u weer terug naar normaal. U wilt toch ook niet normaal maken wat niet normaal is?

Blijf waakzaam; Bedwing het virus; Red levens. Blijf thuis; Bescherm de zorg; Red levens. “Zou de zorg míj niet eigenlijk moeten beschermen?” Nou, hoe kunt u dat zelfs zomaar zeggen! Zorgmedewerkers zijn helden! Ik heb u donderdag niet zien klappen … Ik kan niet geloven dat u zo arrogant kunt zijn! Hang dus nu maar gauw een regenboog voor uw raam om solidariteit te tonen! En heeft u al het laatste, gechoreografeerde, olijke dansfilmpje met verpleegkundigen gezien; inspirerend hè, die challenge?

Het spijt ons te moeten zeggen dat uw bedrijf als niet-essentieel wordt beschouwd. Dit is niet persoonlijk. We moeten allemaal offers brengen. Doe gewoon uw deel. Koop wat wijn en blijf thuis. We komen hier samen doorheen. Hier is wat geld dat we net hebben gedrukt. Wat? Ja, we hebben dit de hele tijd gewoon kunnen doen. Dit heeft enkele ernstige gevolgen, maar zoals u ongetwijfeld zult erkennen, is dit een uitzonderlijke situatie. Stop dus maar met klagen over het geld, uw zaak is tenslotte toch gesloten. En er is u helemaal niets aangedaan. Dit is nu eenmaal het nieuwe normaal. Uw bedrijven zijn gewoon mislukt, geconfronteerd met de nieuwe realiteit van het virus.

We raden mondkapjesverplichtingen af, aangezien er simpelweg te weinig bewijs is dat ze werken. We raden mondkapjesverplichtingen aan, omdat “overweldigend” bewijs aantoont dat ze werken. We hoeven dus alleen maar naar de WHO luisteren, zij zijn tenslotte de experts. Het heet letterlijk de Wereldgezondheidsorganisatie – welke betere experts wilt u nog? Het is geen wonder dat u van YouTube bent verbannen. Als u ook maar enig verstand had, zou u dat gedoe niet posten. Hier staan ​​levens op het spel en u hebt een gevaarlijke invloed op het publiek.

Zorg ervoor dat u uw masker op heeft als u een restaurant binnengaat. Doe het alleen af als u zit. Heeft u die man in Californië horen suggereren dat mensen tussen de happen door hun masker op moesten doen? Wat een idioot, dat is duidelijk totaal belachelijk! Als u in de trein zit met een kopje koffie, vergeet dan niet netjes uw masker op te zetten als u niet drinkt.

Gelukkig lijkt het erop dat het vaccin tegen de nieuwe stam zal werken. Als genoeg mensen zijn ingeënt, zal het leven eindelijk weer normaal worden. We zullen onze economieën kunnen heropenen en u de dingen in uw leven laten terugkrijgen waar u zo naar uit zit te kijken. Het vaccin macht frei hebben we u toch beloofd? Er zullen overigens natuurlijk wel “vanzelfsprekende” beperkingen moeten blijven om ervoor te zorgen dat ook echt iedereen altijd veilig is. In de post-corona-wereld moeten we ervoor zorgen dat dit allemaal niet nog een keer kan gebeuren tenslotte. Dit was uw straf voor te veel individualisme, weet u nog? Er zal. geen. ongehoorzaamheid. zijn. in de toekomst, tenzij u dit allemaal nog een keer over wilt doen. Dat zouden wíj natuurlijk niet willen, maar het is dus aan u en uw gedrag.

Vrijheid? Doe niet zo gek! Wees toch eens een beetje redelijk! We leven tenslotte in de eenentwintigste eeuw. We leven notabene in een samenleving.

………

Dit is de vreemde wereld waarin we ons bevinden sinds 2020. Het kan 1 jaar duren, 5 jaar, maar het zal ook niet eeuwig duren. Aan elk totalitarisme komt uiteindelijk een einde. De les die we uit dit alles leren, moet echter worden onthouden (voor de zoveelste keer). Regeringen waren ofwel niet bij machte dit te vermijden, waren niet bereid dit te doen, of hebben dit met opzet gedaan. In alle gevallen blijken ze ongeschikt voor hun beoogde functie.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het tij in 2021 snel gekeerd gaat worden. Ik wens u allen daarom een gezegend, grandioos en succesvol nieuw jaar, wat we hopelijk knallend gaan beginnen!

Bovenstaand artikel is een gedeeltelijke bewerking naar het Nederlands van het artikel Tales From The Lockdown Dystopia door Hugo Hythloday van Lotuseaters.com, een site met interessante analyses en beschouwingen op de actualiteiten. Zeker de moeite van het lezen waard.

Afbeelding door Jody Davis van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...