USA2024 – 2e Impeachment roemloos beëindigd

De stemming in de Amerikaanse senaat in het 2e Impeachmentproces is zoals verwacht afgelopen met een nederlaag voor de aanklagers. Op naar USA2024 , nu.

U.S. senators voted to acquit former President Donald Trump in his unprecedented second impeachment.
The 57-43 vote saw seven Republicans – Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse and Pat Toomey – join ranks with the entire Democratic caucus in voting for Trump’s conviction.
The vote caps a five-day trial that was set to run much longer before Democrats backtracked Saturday on calling witnesses.

Dat de Democratische aanklacht weinig substantie had was genoegzaam bekend, maar het leverde desalniettemin nog enige politiek pijnlijke scènes die het aanzien zeker waard waren. Dat de beide partijen het eens werden snel op een stemming aan te sturen was daarom veelzeggend. Dat onze staatsomroep er zo haar eigen visie op hield was zowel bekend als een onderstreping van eerdere berichten daarover.

Hoe hard de klappen vooral voor MSM-berichtgeving waren wil ik u nog graag even laten zien. Alan Dershowitz is overigens een Democraat – hetgeen illustreert dat dit proces te ver ging en om die reden ook terecht onderuit ging:

Trump-advocaat Michael Van der Veen ging er nog even met een gestrekt been in:

En het waarom hiervan ziet u terug in deze beelden, die ingaan op de eenzijdige media berichtgeving die aan de basis van deze charade lag: de framing van Trump’s woorden is op zich voortdurend een heel andere geweest dan wat u hier in zijn totaliteit terug ziet.

De woorden van Trump voor neonazi’s en white suprationationalists zijn niet mis te verstaan, en er zeker geen aanmoediging voor, zoals steeds de beschuldiging luidde.

En dan nog even de volslagen vernietigende iconische terugblik waarin Michael van der Veen zijn interviewster een pak op de broek geeft.

Gaan de media hier lessen uit trekken? Nou, nee:

USA2024

Als Biden dit serieus meende, had hij voor het op gang komen van dit proces moeten proberen zijn partij tot de orde te roepen. Een land helen na een juridisch fiasco als dit gaat niet met mooie woorden. Daarvoor zijn daden vereist die pijnlijk werden gemist, de afgelopen weken. Kort samengevat:

David Schoen, one of former President Donald Trump’s newly appointed impeachment defense attorneys, said he believes that Democrats are using the impeachment process as a “weapon” to go after Trump in an attempt to bar him from running for office again.

“This is the political weaponization of the impeachment process,” Schoen told Fox News’ Sean Hannity on Monday.
“I think it’s also the most ill-advised legislative action that I’ve seen in my lifetime. It is tearing the country apart at a time when we don’t need anything like that.”

Ter overdenking nog dit stukje waarin een situatie wordt geschetst als Donald Trump had besloten als Democraat aan USA2016 mee te doen (gezien Trump’s politieke visie en keuzes was dat geen onmogelijkheid geweest), en hoe de Democraten dan zouden hebben gereageerd.

Ik herhaal nog maar eens: op naar de Midterms van 2022, en USA2024 – precies de zaken waarover de Democraten nu al in de piepzak zitten, en waar over deze volledige farce voortdurend ging.


Meer over USA2020 vindt u hier op Veren of Lood. Over USA2024 begint ook al een dossier te ontstaan.

The post USA2024 – 2e Impeachment roemloos beëindigd appeared first on Veren Of Lood.

Read More Veren Of Lood

Deel deze pagina...