Spoedeisende hulp-artsen vrezen halvering aantal spoedeisende hulpafdelingen: ‘Kan tot levensbedreigende situaties leiden’

Facebookpagina Meldpunt Nederland bericht:

De plannen van de overheid zijn erop gericht om de ‘zorg’ zoveel mogelijk te ontlasten: Hugo de Jonge; “We bekijken hoe je maatregelen kan treffen die het virus zo hard mogelijk raken, maar de samenleving en de economie zo min mogelijk.”

(Hieruit blijkt dat ze de zorg niet willen ontlasten, maar juist willen verzwaren…)

Bron afbeelding: Meldpunt Nederland (Facebook)

Artsen van de spoedeisende hulp (SEH) verzetten zich tegen een plan van het kabinet om de acute zorg efficiënter te organiseren. Ze vrezen dat het aantal spoedeisende hulpafdelingen in Nederland wordt teruggebracht van 87 naar 30 tot 40.

Als de plannen doorgaan zou dat voor de regio Utrecht betekenen dat de SEH’s van het Diakonessenhuis en het Sint Antonius in Leidsche Rijn moeten sluiten. De spoedeisende hulpafdelingen van UMC Utrecht, het Meander in Amersfoort en het Sint Antonius in Nieuwegein zouden wel blijven bestaan, zegt David Baden, vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA), tegen RTV Utrecht.

Baden reageert op de zogenoemde ‘Houtskoolschets acute zorg’. Daarin denkt het ministerie na over hoe de acute zorg er in de toekomst uit moet komen te zien.

Zie ook: Oorspronkelijke post en Video van Meldpunt Nederland (Facebook)

Lees verder bij de bron:

Bronnen:

RTV Utrecht 12-11-2020
https://www.rtvutrecht.nl/…/sehartsen-vrezen-halvering-aant… | Reserverlink: https://archive.vn/rP5Q2

Document ‘Houtskoolschets acute zorg’
https://www.rijksoverheid.nl/…/aanbieding-houtskoolschets-a… | Reservelink

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...