Samen met al die mediaverschoppelingen worden we de nieuwe Volkskrant, maar dan écht van het volk!

Deze column van Jan Bennink geeft haarfijn de gedachte weer van het platform/podium dat Nieuwegeluid.nl reeds beoogt te bieden voor exposure van de diverse autonome “mediaverschoppelingen”, zodat zij vanuit hun onafhankelijke bastions van hun vrije woord, toch gezamenlijk op 1 plek te vinden en te volgen zijn voor het publiek. “Vrij, op een eigen vruchtbaar veld. Zonder @Jack, Pieter Klok, Shula Rijxman of een Marcel Gelauff om hen de strot af te maaien…. Je zal zien dat deze bloemen straks samen het nieuwe mediaboeket vormen. De nieuwe Volkskrant, maar dan écht van het volk. Echte mensen. Omdat de lezer en kijker schoon genoeg heeft van astroturf en plastic rozen.” En dat is dus precies wat Nieuwe Geluid voor ogen heeft: ‘het nieuwe mediaboeket van zulke mediaverschoppelingen’. Om deze reden publiceren we Jan’s column hier in zijn totaliteit.

“Afgemaaid. Verbannen en vertrapt. Dus dood, zo dachten ze.”

Bijna dagelijks loop ik hetzelfde poep- en plonsrondje met Beer, mijn Mechelse herder die nu eenmaal zielsveel van watertrappelen houdt. 

De tocht gaat dwars door een klein natuurgebiedje, langs de kraakheldere Karnemelksloot, achter de Gooische Hockey Club, die er steeds meer uitziet als een industriegebied; met gifgroene vogel-, geur- en pierloze, plastic velden, hoge hekken, op de sloot afwaterende stinkriolen en een nieuwe megalomane “kantine” in aanbouw, die niet onderdoet voor het hoofdkantoor van een kleine investeringsbank. 

Het nieuwe geld, de windmolen- en equity boys met natte hondenhaar, Voltstemmers met hybride Porsches en gewatteerde blauwe glansjasjes, hebben ook in dit klassieke bolwerk, de oude, aan de oppervlakte ten minste nog beschaafde lijkende, elite overbluft en overboden. 

Het Spiegel was ooit dé NSB wijk van Nederland en dat zal wel altijd zo blijven. Nieuwe banieren. Oude manieren. 

Maar nu to the point. Jullie tijd is, in tegenstelling tot het mijne, kostbaar.

Op een gegeven moment, ieder jaar, staat het riet langs de sloten van deze groene postzegel, meer dan manshoog; een mooi gezicht, al was het maar omdat je in de schemer, de hijskranen en de verblindende schijnwerpers op “De Gooische Hockeyfabriek”, niet hoeft te zien. 

Nou zijn dat riet en al die vlinders en andere diertjes, die er tussen schuilen, natuurlijk veel te slordig volgens de natuurorganisatie die het vlekje beheert, dus steevast gaat na korte tijd de industriële maaier dwars over alles heen -planten, nesten, holen, het maakt ze niks uit- en worden de pluimen tot korte, keiharde borstels, vlak boven de modder afgekapt. 

Natuur moet wel netjes blijven.

De moddervlakte vol trekkersporen ziet er na de sloop even troosteloos uit als Flanders Fields in 1917. Maar hoe groot de destructie ook is, al snel steken er, als je goed kijkt, weer verse groene spruitjes hun kopjes nieuwsgierig uit, boven de stront. En in no time wuift het riet, zoals het wuifde, hoger dan het jaar ervoor. En zo steekt de natuur haar middelvinger op tegen de patsers. 

Flanders Fields 1917. Bron: William Rider-Rider, Public domain, via Wikimedia Commons

Dit principe gaat ook op voor de vele afgemaaide stemmen in medialand.

Mainstream kranten en TV programma’s, “sociale” platforms, zoals Twitter, Facebook, Whatsapp en het verraderlijke Geenstijl, die tot voor kort konden volhouden dat ze alle bloemen in het perkje, ook die met doorns en stekels, alle ruimte gaven om te groeien en te bloeien, hebben de alternatieve stem massaal besproeid met gif, bij de enkels afgemaaid en vervangen door betaalde influencers, Gekaufte Journalisten, wipstagiaires, klapjosti’s en natte tosti’s. 

Plastic gras en astroturf. Precies zoals op de Gooische. 

Wij, mensen met een, van het officiële narratief afwijkende, mening, worden door de dienaren van de MSM, tot op het bot beledigd, geïntimideerd en uitgelachen. We verstoffen in AIVD rapporten en in boekjes van magere verraderlijke EU meisjes met hazentandjes.

Afgemaaid. Verbannen en vertrapt. Dus dood, zo dachten ze. 

Maar onze gedachten, onze invallen, onze ziel, onze verhalen, onze wortels blijven ondergronds ijzersterk verankerd en onze afgemaaide stengels zoeken steevast de weg naar het felle licht, dat ze steeds vaker en beter vinden. 

Zie de site van medisch specialist Jan B Hommel, zie Een Oorlog reeds Verloren, zie Blckbx, The Fire Online en de Blauwe Tijger, de podcast van Erik de Vlieger en vele, vele andere doornroosjes, sommige al in bloem, sommige nog in de knop.

Wat ben ik blij dat steeds meer unerwünschte publicisten en opiniemakers, dichters en schrijvers, journalisten, onderzoekers, artsen, politici, zakenlieden, filosofen, zakenmensen, economen; nieuwsgierigen die de verkeerde vragen stellen en ongemakkelijke antwoorden durven uitzenden, het met prikkeldraad afgezette mediaturf verlaten om zelf te ontkiemen op een, voor de grabbelende handjes van de censoren onbereikbare plaats. 

Vrij, op een eigen vruchtbaar veld. Zonder @Jack, Pieter Klok, Shula Rijxman of een Marcel Gelauff om hen de strot af te maaien.

Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen, niet omdat de grond daar beter is, maar omdat de hufters daar nu eenmaal niet kunnen komen, met hun maaimachines. 

Je zal zien dat deze bloemen straks samen het nieuwe mediaboeket vormen. De nieuwe Volkskrant, maar dan écht van het volk. Echte mensen. Omdat de lezer en kijker schoon genoeg heeft van astroturf en plastic rozen.

De oude Volkskrant, Trouw, OP1, Beau en Jinek mogen dan, wat mij betreft, met man en muis, ontworteld het ravijn inwaaien.  

Good riddance.

Door: Jan Bennink. Overgenomen van janbennink.com. Om een reactie op het artikel achter te laten of je in te schrijven voor Jan’s Nieuwsbrief, ga naar het oorspronkelijke artikel op zijn blog: https://janbennink.com/waarom-de-mediaverschoppelingen-van-nu-binnenkort-de-nieuwe-volkskrant-vormen/

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...