Rutte faciliteerde stiekem jihadisten en probeert de doofpot dicht te houden

Met het uitzicht op de verkiezingen binnenkort, is het wellicht zaak dat mensen het ware gezicht achter die altijd zo charmante, vriendelijk lachende premier leren kennen. In het NRC konden we lezen op 30-12-2020:

“Nederland verleende steun aan terreurgroepen in Syrië. Nu weigert premier Rutte openheid te geven.”

“Deze houding, die inmiddels bekend staat als de Rutte-doctrine, maakt effectieve controle door de Tweede Kamer onmogelijk. En dat kan vervelende consequenties hebben, want controle op de regering is een essentieel onderdeel van onze staatsinrichting. Het voorkomt dat er te lang wordt doorgegaan op het verkeerde pad.”

Alsof het schandaal rondom de kinderopvangtoeslagaffaire nog niet genoeg was, zijn er dus nog meer dossiers waarbij het gedrag van de premier in opspraak is, mede vanwege het proberen te frustreren van onderzoek naar deze affaires, waardoor informatie moeizaam tot niet naar boven komt. En nu hebben we er dus nog een ernstig dossier bij.

Ondanks dat Amnesty International in 2016 al waarschuwde dat deze groepering niet schuw was van mensenrechtenschendingen zoals martelingen, er zelfs een video rondging waarin strijders een twaalfjarige Palestijnse jongen onthoofden en president Trump deelname aan het Amerikaanse programma beëindigde, ging de Nederlandse regering gewoon door met het steunen van deze jihadisten.

Gaat de Tweede Kamer nog iets doen om al deze misstanden, waaronder met name dit dossier, recht te zetten en de regering verantwoordelijk te houden, of gaan de kiezers nu eens een keer van zich laten horen? Als het aan de regering ligt, gaat er volgens de Rutte-doctrine de doofpot stevig dichtgehouden worden namelijk.

U kunt het volledige artikel lezen bij de bron:

Bron: NRC 30-12-2020 | indien betaalmuur, of niet toegankelijk: https://archive.vn/KHpo9

Getoonde afbeelding: Rajanews, CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...