PvdA met haar racisme ook niet meer de partij voor de eigen arbeidersachterban

Ook de PvdA doet vrolijk mee met de diversiteits- en identiteitspolitiek dat tegenwoordig zo populair is op links maar allesbehalve in het belang van de de achterban van deze partij, zo blijkt uit de racistische uitspraken van PvdA’er Attje Kuiken.

Bij de diversiteitspolitiek zijn niet de persoonlijke kwaliteiten de doorslaggevende factor, maar de huidskleur en dat moet middels overheidsbeleid en diversiteitsquota’s bij bedrijven en instellingen afgedwongen worden. Jawel, dat is inderdaad precies wat “institutioneel racisme” in de huidige werkelijkheid behelst; dr. Martin Luther King zou zich in zijn graf omdraaien, daar zijn “I have a dream” was: dat mensen niet meer beoordeelt zouden worden op de kleur van hun huid, maar op de inhoud van hun karakter.

Op de vraag van Martin Bosma (PVV) over wat mevrouw Kuiken tegen de blanke autochtone Nederlander die zich door hard zwoegen heeft opgewerkt om in aanmerking te komen voor positieverbetering, maar de baan niet krijgt omdat hij het verkeerde kleurtje heeft, antwoord zij bijna zonder blikken of blozen:

“Ik zou vooral willen weten, hoe kan het toch zo zijn dat onze samenleving zo divers is en dat sommige maatschappelijke organisaties, gemeentelijke instellingen, rijksinstellingen nog zo eenzijdig zijn,” antwoordde Kuiken vervolgens. “Ik snap dat dit af en toe een bedreiging is voor de mannen met witte billen hier aan tafel, maar dat is gewoon de realiteit. Soms moet je met harde maatregelen komen om tot een diversere samenstelling van organisaties te komen.”

Oftewel: Artikel 1 van de Grondwet heeft geen betekenis bij de PvdA en men vindt dit kennelijk belangerijker dan het vertegenwoordigen van haar oorspronkelijke achterban. Hier hoort u het uit eigen mond:

Men komt er nu dus ook openlijk voor uit, terwijl dit tot voor kort nog achter gesloten deuren plaats vond. Waar de VVD, de liberalen en de kleine ondernemers de rug heeft toegekeerd (en dit jaar getuigt een sloper van beide categorieën te zijn, maar ondertussen nog steeds met mooie praatjes probeert te paaien, maar de ruk naar autoritair links is onontkenbaar), heeft ook de PvdA haar oorspronkelijke arbeidersachterban de rug toegekeerd.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...