ALS JE ONDER EEN POLITIEK CORRECT VERGROOTGLAS LIGT

Is het vreemd dat na een openlijke clash tussen Baudet en Eva Jinek over JFVD-voorzitter Freek Jansen, na een paar weken ineens de ‘JFVD beerput’ opengaat?

Laat ik vooropstellen dat sympathie t.o.v. het nazi-regime uiteraard een no-go is, en dat je daarvoor wat mij betreft altijd aan de -figuurlijke- schandpaal genageld mag worden, maar komt dit niet een beetje te goed uit……… in aanloop naar de verkiezingen?

Ik zie Eva Engnek nog half klaarkomend op haar stoel schuiven in de uitzending waar Baudet gevraagd was zijn nieuwe lijst te presenteren, maar waar het door het gedram van die egocentrische presentatrice slechts ging over het -in de ogen van Eva- verkeerde gedrag van de ‘besmette’ Freek Jansen.

En nu is er dus ineens JFVD-gate, en krijgt Eva met terugwerkende kracht ineens, via klokkenluiders, haar ‘overwinning’ in de schoot geworpen…………. een overwinning die net zo vreemd aanvoelt als die van een bepaalde pedofiel aan de overkant van de grote plas.

Nogmaals, een verheerlijking van het nazi-regime en sympathie voor hun standpunten plaatst je terecht in de verdomhoek, maar is het niet zo dat wij de zwarte bladzijden uit de menselijke geschiedenis juist niet onbesproken moeten laten, om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer kan gebeuren (too little, too late gezien hetgeen er nu wereldwijd gaande is).

Ik kan van mezelf zeggen dat ik de geschiedenis, en dus ook de tweede wereldoorlog, uiterst fascinerend vind, en niet vanwege de walgelijke nazi misdaden maar gezien de vraag: hoe kon een heel volk wegkijken bij deze misdaden. Een vraag die actueler is dan ooit.

Interesse in de tweede wereldoorlog betekent niet dat je een Hitler-groupie bent, het betekent dat je voor jezelf vragen beantwoord wil zien over het menselijk gedrag en de evolutie in het algemeen. Daar is niets mis mee, en zijn hele volksstammen -zoals Mark Rutte- zelfs op afgestudeerd.

Als je echter een openlijk aanhanger, of lid, bent van de PVV of FVD, dan heb je dit recht niet, dan moet je met een grote boog laveren om alles wat ook maar de geur van nazisme of antisemitisme met zich meedraagt.

Een PVV’er of FVD’er die oprecht geïnteresseerd is in geschiedenis, en dus ook de opkomst en de val van het derde rijk? Dat kan niet, dat is enkel een voorwendsel om je te kunnen wentelen gelijk een varken in de nazi-drek.

Maar waarom ligt dit politiek correcte vergrootglas enkel op deze twee partijen?

Was Hitler wezenlijk anders dan Stalin, Mao, Trotski of Pol pot? Ik denk het niet.

Toch brengt interesse in de periode Hitler een PVV’er of FVD’er in de problemen, terwijl de openlijke adorering van slagers als Stalin, Trotski, Mao en Pol Pot Groenlinks politici geen enkel weerwoord oplevert, nee ze krijgen binnen de partij zelfs een verheven status aanreikt.

Waar zit dit verschil in? Dat leden van een jongerenvereniging van FVD zelfs maar de minste link aan de naam Hitler een karrenvracht van stront oplevert, terwijl Tweede Kamerleden van Groenlinks openlijk met hun liefde voor massamoordenaars en dictators mogen koketteren?

Trek het misschien nog iets verder. Ik vermoed dat een JFVD-lid meer verontwaardiging over zich heenkrijgt als hij op bol punt com ooit naar mein kampf gekeken zou hebben, een boek dat je juist zou moeten lezen als je nooit meer een Hitler op deze wereld zou willen hebben, dan een Tweede Kamerlid van DENK die de Armeense genocide volkomen ontkent.

De politieke spelletjes die rondom de PVV en FVD gespeeld worden zijn ronduit misselijkmakend, geen handeling is hierin laag en smerig genoeg, en zoals wij -als volk en politici- klaarblijkelijk niets van de tweede wereldoorlog hebben geleerd, hebben wij ook niets van de (politieke)moord op Pim Fortuyn geleerd, een moord waarin Groenlinks in de persoon van Paul Rosenmöller ook weer een groot aandeel had.

Bericht door onbekende auteur, oorspronkelijk verschenen op Facebook.

[Aanvullende noot van de redactie: diverse van de getoonde berichten in de (J)FVD kanalen tonen inderdaad niet-tolereerbare uitspraken die met geen mogelijkheid oprecht verdedigbaar zijn als “filosofische overdenkingen”. Men doet er verstandig aan hier dan ook korte metten mee te maken en te zorgen voor betere waarborgen dat JFVD verschoond blijft van dit soort lieden. Tegelijk moet men oppassen niet in een politieke val te lopen, zoals hierboven is beschreven en zeker niet ondenkbaar.]

Aanvullend ook een bericht van een andere Facebook gebruiker:

We kennen hem nog? Pim Fortuyn? jazeker. Hij werd op 6 mei 2002 vermoord door een links plaagdier. Het was vlak voor de verkiezingen en in allerijl werd de Lijst Pim Fortuyn opgericht. Van niets naar 26 zetels in de Tweede Kamer. Een echt machtsblok waar de toen nog enigszins redelijke “linksen” zich toch wel verrot schrokken. Chagrijnige Melkertsgezichten en kronkelende Kok uitspraken ten spijt. Met 26 kwam rechts en weldenkend Nederland eindelijk in de 2e kamer. Met zelfs regeringsverantwoordelijkheid.

Maar toen, toen bleek dat de in paniek samengestelde Kamerfractie niet opgewassen was tegen de onderling verschillende inzichten en werd al snel duidelijk dat de LPF-fractie een losgeslagen zooitje was en dat LPF ministers elkaar in de haren vlogen. Een typisch verschijnsel voor een nieuwe partij, dat allemaal wel. Nu in 2020/2021 staan we weer voor verkiezingen en presenteren zich twee rechtse partijen. FvD en PVV. De PVV is binnenshuis, zo lijkt het althans, redelijk op orde. FvD is in “opspraak”; (even tussen haakjes rechtse partijen zijn in opspraak; linkse partijen hebben onenigheid binnen de gelederen maar lossen dit op (????)).

Nu ben ik niet erg gelukkig met de huidige opgeklopte commotie over het jongeren deel van FvD. Maar binnen elke partij, FvD of niet, heersen nu eenmaal opvattingen die niet thuishoren in onze samenleving en cultuur. Ik noem maar even de linkse kijk op een kinderfeest, ik noem maar even de al te nadrukkelijke vergoelijking van criminele asielzoekers, en ook maar even de knuffeligheid van “gelovigen” die door de linkse deugmensch wordt uitgeoefend. Het knuffelen van de islamieten impliceert als vanzelfsprekend antisemitisme, ik noem maar wat.

Maar wat als er antisemitische geluiden uit de FvD jongeren naar buiten komen? Ja dan staat de hele deugmenscherij op z’n kop. En je hoeft dan geen eens een zogeheten “neo-nazi”te zijn. Zeg als FvD aanhanger dat het in Israël ook wel eens regent en je bent een antisemitischt. De ophef waar FvD nu dus aan onderhevig is, is dus volgens mij een door links opgezette hoax om ons, aanhangers van FvD te schofferen.

Samenvattend is mijn boodschap eigen aan het FvD bestuur: Pas op voor het echte extreem rechtse zoals dat eerder tot veel ellende heeft geleid en laat je niet gek maken. 2e: waak voor toestanden als vlak na de moord op Pim Fortuyn. De linkse deugmenscherij aast op dit soort omstandigheden. Geef ze geen voer. Zoek wel het gesprek onderling in plaats van de vuiligheid en valsheid van de journalistiek en treed zo nodig naar buiten met gefundeerde oplossingen. En maak duidelijk dat het FvD een redelijke weldenkende politiek stroming is die het verdient Nederland te besturen. Ook voor islamieten, ook voor LHBT’s, ook voor asielzoekers. Geen plaats is er voor criminelen en klaplopers uit vreemde exotische gebieden.

Bron afbeelding: screenshot Youtube, partijcongres JFVD

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...