RAPPORT: Het Pentagon opereert een geheim leger van 60.000 man over de hele wereld

  • Het Pentagon blijkt een geheim, 60.000 man sterk undercoverleger te hebben verzameld om binnen- en buitenlandse opdrachten uit te voeren, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
  • De dienst is naar verluidt meer dan 10 keer zo groot als de clandestiene operatie van de CIA en omvat militaire en civiele agenten ‘in het echte leven en online’
  • De agenten zijn ‘getraind om geheime identiteiten voor zichzelf te creëren, zich te vermommen en kunnen online valse identiteiten aannemen om waardevolle doelen na te streven’
  • De digitale speurneuzen kunnen zelfs biometrische databases van buitenlandse regeringen manipuleren, zodat agenten vingerafdrukcontroles kunnen doorstaan ​​onder valse identiteiten
  • Newsweek zegt dat de strijdmacht deel uitmaakt van een nieuw front in geheime oorlogsvoering met behulp van een weinig bekende vorm van spionage die bekend staat als ‘signature-reductie’
  • Signature reductie geeft de VS mogelijkheid tot ontkenning bij gevoelige missies en stelt soldaten, burgers en aannemers in staat om onder valse identiteiten te werken
Pentagon – Uitgelichte afbeelding door David Mark van Pixabay

Het Pentagon heeft ’s werelds grootste undercoverdienst opgericht, bestaande uit ongeveer 60.000 mensen die onder valse identiteit bij (in sommige gevallen zeer bekende) merknaambedrijven werken, meldde Newsweek maandag.

Deze spionnen voeren hun werk uit in verzonnen persona’s onder een programma dat ‘Signature Reduction’ wordt genoemd, meldde Newsweek. Hoewel “Signature Reduction” geen niet-geheime definitie heeft, zei de Defense Intelligence Agency dat het van toepassing is op “operationele beveiligingsmaatregelen (OBSEC) voor een verscheidenheid aan activiteiten en operaties”, aldus Newsweek.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie vertelde Newsweek dat “Signature Reduction” ook “maatregelen om operaties te beschermen” omvat.

Leden van deze dienst die ongeveer 10 keer zo groot is als de clandestiene operaties van de Central Intelligence Agency (CIA), nemen deel aan binnenlandse en buitenlandse opdrachten – persoonlijk en online – in militaire uniformen en burgerkleding bij privébedrijven en bij adviesbureaus, volgens Newsweek.

Volgens Newsweek werken de soldaten, burgers en aannemers onder valse identiteit om waardevolle doelen na te jagen. Ongeveer 130 bedrijven nemen deel aan dit programma, dat ongeveer $ 900 miljoen kost, meldde Newsweek.

Volgens Newsweek trekken de bedrijven elk jaar in totaal $ 900 miljoen binnen om de strijdkrachten te bevoorraden. De medwerkers hebben vermommingen gemaakt, betalen hun belasting onder valse namen en gebruiken apparaten om informatie te verkrijgen in het Midden-Oosten en Afrika, meldde Newsweek.

“…van het maken van valse documentatie en het betalen van de rekeningen (en belastingen) van personen die onder valse namen opereren, tot het vervaardigen van vermommingen en andere apparaten om detectie en identificatie te dwarsbomen, tot het bouwen van onzichtbare apparaten om activiteiten in de meest afgelegen uithoeken van het Midden-Oosten en Afrika te fotograferen en te beluisteren.”

Newsweek heeft naar verluidt deze informatie de afgelopen twee jaar verkregen door onderzoek te doen naar meer dan 600 cv’s en 1.000 vacatures, het opvragen van Freedom of Information Act-documenten en het interviewen van deelnemers en defensieambtenaren. Er is weinig bekend over deze ongereguleerde sector van het Pentagon en het Congres heeft volgens Newsweek nooit een hoorzitting over de kwestie gehouden.

Ook interessant is wat Newsweek schrijft over het snel groeiende clandestiene leger van “cyberstrijders”:

“De nieuwste en snelst groeiende groep is het clandestiene leger dat nooit hun toetsenbord verlaat. Dit zijn de meest geavanceerde cyberstrijders en inlichtingenverzamelaars die online valse persona’s aannemen, waarbij ze ‘nonattribution’- en’ misattribution’-technieken gebruiken om het wie en waar van hun online aanwezigheid te verbergen terwijl ze zoeken naar waardevolle doelen en verzamelen wat wordt genoemd “openbaar toegankelijke informatie” – of neem zelfs deel aan campagnes om sociale media te beïnvloeden en te manipuleren. Honderden werken in en voor de NSA, maar in de afgelopen vijf jaar heeft elke eenheid voor militaire inlichtingen en speciale operaties een soort “web” -operatiecel ontwikkeld die zowel inlichtingen verzamelt als zorgt voor de operationele veiligheid van zijn eigen activiteiten.”

Lees het volledige exclusieve rapport van Newsweek: https://www.newsweek.com/exclusive-inside-militarys-secret-undercover-army-1591881 | Archief: https://archive.vn/2bQLr

Bronnen:

https://dailycaller.com/2021/05/18/pentagon-secret-army-around-world/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9589975/Pentagon-charge-60-000-strong-secret-army-undercover-operatives.html | Archieflink: https://archive.ph/H9EIr

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...