Dr. Meehan: Mondkapjes zijn ineffectief, onnodig en schadelijk, zeker voor kinderen

Jim Meehan, oogarts en en gespecialiseerd in onder andere immunologie, geeft op basis van wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring aan waarom het dragen van mondkapjes nutteloos is en zelfs schadelijk.

Dr Meehan is niet alleen tegen het gebruik van mondkapjes, waarover verderop in het artikel meer; hij legt ook het verschil tussen onderzoeken van hoog en laag niveau uit. Net als dr. Carla Peeters rangschikt Meehan de pro-mondkapjes-onderzoeksresultaten onder de onderzoeken van laag niveau (zie de grafiek). Aan het begin van zijn betoog legt hij de verschillende onderzoekstypen uit, en het belang van de resultaten dat eraan mag worden toegekend.

Meehan geeft op basis van op systematisch geanalyseerde wetenschappelijke gronden aan waarom het dragen van mondkapjes nutteloos en schadelijk is.

 1. Tientallen jaren van medische onderzoeken volgens de hoogste wetenschappelijke standaardaarden tonen overtuigend aan dat het mondkapje ineffectief is tegen longvirussen, waaronder SARS-CoV-2
 2. Degenen die vóór het dragen van mondkapjes zijn, baseren zich op onderzoeksresultaten uit een lagere “schijf” in bovenvermelde piramide.
 3. Van de met Corona besmette kinderen overleeft 99.99815%
 4. Overdracht van het COVID-19 virus op scholen en kinderdagverblijven is heel zeldzaam.
 5. Mondmaskers die correct volgens de instructies gedragen worden zijn schadelijk voor de gezondheid; maskers die niet volgens de instructies gedragen worden zijn gevaarlijk.
 6. Eventuele voordelen van het dragen van medische mondkapjes worden zeer ruimschoots tenietgedaan door de nadelen.
 7. Kinderen die verplicht worden mondkapjes te dragen, worden aan direct gevaar blootgesteld.

Betrouwbare wetenschappelijke studies

Discussies over mondkapjes worden volgens Meehan vandaag de dag gedomineerd door politieke agenda’s, symbolisme en angst, niet door de wetenschap.

Onderzoeksresultaten op basis van…. Lees de rest van dit artikel door Wim van Prooijen verder op de site van Ademvrij.nu. | Reservelink: https://archive.vn/Srgwv

Bovenstaand artikel werd gepubliceerd op de website Ademvrij.NU van het Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes. Oproep van hun website:

Ademvrij.NU zoekt hulp!

Adem Vrij is een initiatief dat best weleens een lange adem nodig zal hebben! Adem Vrij/NCVM is opgericht door enkele bezorgde burgers in Amsterdam. Wij zijn onafhankelijk, en hebben geen financiële, politieke, commerciële of ideologische doeleinden of belangen. Wij streven naar een zo breed mogelijk draagvlak voor ons initiatief, dat zich uitsluitend richt tegen elke door de overheid opgelegde verplichting tot het dragen van mondkapjes. Het spreekt vanzelf dat al onze activiteiten vreedzaam van aard zijn.

Wij willen strijden tot de mondkapjesplicht definitief verdwenen is uit Nederland – juridisch, politiek en hopelijk in de geesten van de bevolking. Dan hebben we het over de dwang om mondmaskers te moeten dragen. Iedereen heeft uiteraard de vrijheid om een mondmasker op te zetten. 

Wij hebben daarvoor veel hulp nodig.

Wij streven ernaar deze activiteiten te laten uitvoeren door een aantal commissies of teams, die zich met de volgende onderwerpen bezig gaan houden:

 • Bestuurlijk, waaronder financieel, organisatorisch (incl fondsenwerving)
 • Juridisch
 • Psychologisch, ethisch, medisch
 • Redactie en onderzoek
 • Publieksacties, diverse initiatieven (bv. apps, petitie)
 • Social media, distributie
 • Politieke lobby
 • Raad van Advies

Op onze website www.ademvrij.NU is al veel informatie te vinden. 

Wil je meedoen in een van de teams, stuur dan svp een email naar info@ademvrij.NU

Wil je ons financieel steunen, graag, je kunt via de website een donatie doen.

Hartelijk dank voor je steun!

Karel Beckman, initiatiefnemer Ademvrij.NU, stichting Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes (NCVM)

Boete gehad voor het niet dragen van een mondkapje? Maak bezwaar!

Heeft u een boete gehad voor het niet dragen van een mondkapje? Dan kunt u bezwaar maken middels een verzetschrift. Wij hebben met hulp van een advocaat een standaard verzetschrift opgesteld.

We hebben twee model-verzetschrift gemaakt. één voor boetes na 1 december 2020 en één voor boetes vóór 1 december 2020. Op 1 december 2020 ging de Ministeriële Regeling voor de mondkapjesplicht in.

Mocht de zaak voor de rechter komen, dan kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u mogelijk bij staan. Wij willen proberen via rechtszaken de mondkapjesplicht ongedaan te maken. Schrijf naar info@ademvrij.NU

Wij garanderen uiteraard geen succes en zijn niet verantwoordelijk voor de handelingen van personen. Deze oproep is er niet op gericht om personen in strijd met de wet te laten handelen, integendeel, hij is bedoeld om de wet te toetsen.

Ga naar de pagina van Ademvrij om een bezwaarschrift te downloaden: https://ademvrij.nu/bezwaar-maken-tegen-een-boete-zo-kan-het

// Einde info website Ademvrij.NU

Over Nieuwegeluid.nl

 • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
 • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
 • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...