Ik wil met rust gelaten worden door de overheid, die zover in je leven is doorgedrongen dat je wel voor jezelf op móet komen!

Blijkbaar is leven in geluk, volgens de wetten van het land en de Geboden die ons eeuwen leidden, belasting betalen en je werk zo goed mogelijk doen, je kinderen opvoeden tot goede rechtschapen mensen, niet meer genoeg om te voldoen aan de eisen van “de overheid”.

Vierspan van de vrijheid “Civium libertati” (voor de vrijheid van de burgers)

Soms denk ik, “Jan, niet zo opgewonden, niet zo boos. Dan denk ik verder. Over waarom ik zo kwaad ben, over wat ik eigenlijk wil en dat valt best mee.

Ik wil met rust gelaten worden door de overheid. Ik wil naar een winkel kunnen en naar een restaurant, af en toe naar de kroeg. 

Ik wil dat mijn kinderen naar school kunnen zonder angst of vieze lappen die hen de adem benemen. Ik wil keuzevrijheid waar het over mijn en hun gezondheid gaat. Ik wil geld verdienen en ik wil in een bos kunnen lopen zonder dat er op de 3 bomen, één is afgekruist voor de zaag. 

Ik wil een wereld met minder door de overheid aangejaagde angst en depressies, ik wil een wat eerlijker verslag over wat er speelt in de wereld, door de nieuwsorganisaties die ik betaal.

Ik wil in vrijheid kunnen spreken en grappen kunnen maken. Ik wil het niet aanzien dat ik in een land leef waar artsen worden ontslagen omdat ze niet hetzelfde denken als de overheid. Dat ik in een land leef waar hele beroepsgroepen onder een angstkussen worden gesmoord. Wanhopige mensen wanhopiger worden gemaakt. Tegen beter weten in. 

Ik wil een land zonder machtswellustelingen met een knuppel, een uniform, maar zonder hersens of empathie. Een land zonder machtige lieden die zich voordoen als medisch geschoold, die in werkelijkheid veearts zijn, vaak met een miljoenencontract, niet gehouden aan enige eed. 

Ik wil een land zoals 30 jaar geleden. Tuurlijk was er toen ook corruptie, ideologische waan en een premier die vrouwtjes kneep. Maar je kon er omheen leven. En we werden niet als wespen tegen elkaar opgezet en doodsbang gemaakt voor elkaars omhelzing of nabijheid. 

Nu is de overheid samen met de hogepriesters van de techsector en hun juichaapjes van de staatsgecontroleerde media en hun zwakzinnige sterke arm, zover in je leven doorgedrongen, dat je wel voor je zelf op moet komen, om iets van wat vroeger heel gewoon was te behouden. 

Blijkbaar is leven in geluk, volgens de wetten van het land en de geboden die ons eeuwen leidden, belasting betalen en je werk zo goed mogelijk doen, je kinderen opvoeden tot goede rechtschapen mensen, niet meer genoeg om te voldoen aan de eisen van “de overheid”. 

De overheid die alles wil, zal uiteindelijk het onderspit delven. 

Zoals gebruikelijk, tekst mag in zijn geheel ( zonder die taalfout) worden doorgeplaatst en verspreid. Be my guest. 

Oorspronkelijke tekst door Jan Bennink.

Gebruikte afbeelding: Hugo DK, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...