Zelfs mariniers met dubbele mondkapjes kunnen het virus niet verslaan

Een van de redenen waarom zoveel mensen mondkapjes dragen is omdat ze oprecht geloven dat ze ermee worden beschermd. Dit is helaas niet het geval, zoals uit heel veel studies is gebleken en door heel veel deskundigen is beaamd. De meeste mondkapjes laten virussen gewoon door – die beestjes zijn nogal klein namelijk. Zelfs het nut van de beste medische mondkapjes is twijfelachtig. Die zijn niet bedoeld om tegen virussen te beschermen. Op deze website vind je heel veel artikelen waar nader op deze kwesties wordt ingegaan: zie de voetnoot onderaan het artikel.

Lees het oorspronkelijke artikel op ademvrij.nl.

Op 11 november is een nieuwe studie verschenen in het wetenschappelijke vakblad New England Journal of Medicine dat vrij overtuigend laat zien dat mondkapjes en ook de 1,5 meter regel verspreiding van het coronavirus niet tegenhouden. De Amerikaanse schrijver Jeffrey Tucker, die de afgelopen maanden heel veel prachtige stukken heeft geschreven over de irrationaliteit van het coronabeleid, beschrijft in een artikel op de website van het American Institute for Economic Research (AIER) de resultaten van deze studie die is uitgevoerd door de Icahn School of Medicine van Mount Sinai in samenwerking met het Naval Medical Research Center in de V.S.

In mei stelden 3402 rekruten bij de mariniers zich beschikbaar voor een veertiendaags onderzoek. 1848 van de rekruten werden onderworpen aan corona-maatregelen, maar dan ook echt stevig onderworpen. Ze droegen tweelaagse mondmaskers de hele dag door binnen en buiten, behalve tijdens de slaap en de maaltijden, bleven voortdurend op afstand, verlieten de kazerne niet, hadden geen toegang tot elektronische apparaten of andere apparaten waar het virus zich zou kunnen ophouden, wasten heel vaak hun handen, moesten zich strikt houden aan looproutes en werden voortdurend gecontroleerd door een team van zes instructeurs, die zich aan dezelfde regels hielden. Ze werden voortdurend getest en positief geteste mariniers werden geïsoleerd. De controlegroep (1554 personen) hield zich ook aan de maatregelen maar werd niet aan controles of isolaties onderworpen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen bleek het virus zich gewoon te verspreiden: na twee weken werden 51 van de 1848 in de gecontroleerde groep positief getest (2,8%). Van de andere groep werden 26 mensen positief getest, 1,7%, dus nog minder dan in de streng gecontroleerde groep.

Met andere woorden, zelfs deze groep extreem gedisciplineerde mariniers slaagde er niet in “het virus te verslaan”. Vreemd is dat niet – de echte geleerden weten dat je een virus niet kunt verslaan. Dat is taal van politici die schijnveiligheid proberen te bieden aan de bevolking. Wat je wel moet doen is het tegenovergestelde van wat er nu gebeurt: zorg dat jongeren het krijgen, zodat er groepsimmuniteit ontstaat, en de ouderen worden beschermd. Dan kan het leven verder normaal doorgaan en krijg je ook geen tweede, derde en vierde golven.

Voetnoot

In de volgende artikelen vind je meer informatie over de effectiviteit van mondkapjes:

https://www.ademvrij.nu/mondkapjes-hoe-zit-het-nou-echt

https://www.ademvrij.nu/de-effectiviteit-van-mondkapjesplicht-10-grafieken

https://www.ademvrij.nu/regenboog-team-mondkapjes-niet-gebaseerd-op-medisch-wetenschappelijke-evidentie-maar-gevolg-van

https://www.ademvrij.nu/waarom-het-dragen-van-een-mondkapje-gevaarlijk-voor-jezelf-maar-zeker-ook-voor-je-medemensen

https://www.ademvrij.nu/medici-tegen-mondkapjes-en-andere-coronamaatregelen

Dit artikel in The Lancet betreft een van de meest uitgebreide studies naar het effect van lockdown-maatregelen: https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30208-X/fulltext Conclusie: ze werken niet.

Lees oorspronkelijke artikel op ademvrij.nl. | Reservelink: https://archive.vn/NLxHX

Bovenstaand artikel werd gepubliceerd op de website Ademvrij.NU van het Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes. Oproep van hun website:

Ademvrij.NU zoekt hulp!

Adem Vrij is een initiatief dat best weleens een lange adem nodig zal hebben! Adem Vrij/NCVM is opgericht door enkele bezorgde burgers in Amsterdam. Wij zijn onafhankelijk, en hebben geen financiële, politieke, commerciële of ideologische doeleinden of belangen. Wij streven naar een zo breed mogelijk draagvlak voor ons initiatief, dat zich uitsluitend richt tegen elke door de overheid opgelegde verplichting tot het dragen van mondkapjes. Het spreekt vanzelf dat al onze activiteiten vreedzaam van aard zijn.

Wij willen strijden tot de mondkapjesplicht definitief verdwenen is uit Nederland – juridisch, politiek en hopelijk in de geesten van de bevolking. Dan hebben we het over de dwang om mondmaskers te moeten dragen. Iedereen heeft uiteraard de vrijheid om een mondmasker op te zetten. 

Wij hebben daarvoor veel hulp nodig.

Wij streven ernaar deze activiteiten te laten uitvoeren door een aantal commissies of teams, die zich met de volgende onderwerpen bezig gaan houden:

 • Bestuurlijk, waaronder financieel, organisatorisch (incl fondsenwerving)
 • Juridisch
 • Psychologisch, ethisch, medisch
 • Redactie en onderzoek
 • Publieksacties, diverse initiatieven (bv. apps, petitie)
 • Social media, distributie
 • Politieke lobby
 • Raad van Advies

Op onze website www.ademvrij.NU is al veel informatie te vinden. 

Wil je meedoen in een van de teams, stuur dan svp een email naar info@ademvrij.NU

Wil je ons financieel steunen, graag, je kunt via de website een donatie doen.

Hartelijk dank voor je steun!

Karel Beckman, initiatiefnemer Ademvrij.NU, stichting Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes (NCVM)

Boete gehad voor het niet dragen van een mondkapje? Maak bezwaar!

Heeft u een boete gehad voor het niet dragen van een mondkapje? Dan kunt u bezwaar maken middels een verzetschrift. Wij hebben met hulp van een advocaat een standaard verzetschrift opgesteld.

We hebben twee model-verzetschrift gemaakt. één voor boetes na 1 december 2020 en één voor boetes vóór 1 december 2020. Op 1 december 2020 ging de Ministeriële Regeling voor de mondkapjesplicht in.

Mocht de zaak voor de rechter komen, dan kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u mogelijk bij staan. Wij willen proberen via rechtszaken de mondkapjesplicht ongedaan te maken. Schrijf naar info@ademvrij.NU

Wij garanderen uiteraard geen succes en zijn niet verantwoordelijk voor de handelingen van personen. Deze oproep is er niet op gericht om personen in strijd met de wet te laten handelen, integendeel, hij is bedoeld om de wet te toetsen.

Ga naar de pagina van Ademvrij om een bezwaarschrift te downloaden: https://ademvrij.nu/bezwaar-maken-tegen-een-boete-zo-kan-het

// Einde info website Ademvrij.NU

Over Nieuwegeluid.nl

 • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
 • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
 • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...