Speculatie Kamala Harris als beoogde kandidaat vice president Joe Biden campagne, model zegt: Trump 91% kans om te winnen

Met nog enkele maanden te gaan voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten komende november, heeft de beoogde presidentskandidaat van de Democraten, Joe Biden, nog altijd geen ‘running mate’ aangekondigd die op zijn ticket de positie van vice president zal innemen, mocht Biden toch de presidentsverkiezingen van Trump winnen.

Biden wil vrouwelijke vice president

Hoewel Biden al wel aangekondigd heeft, een vrouwelijke en dan nog het liefst een ‘vrouw van kleur’ (zoals ze dat noemen tegenwoordig in politiek correcte kringen) als vice president te willen als hij president wordt.

Na de debatten van de Democratische Partij was alleen Joe Biden overgebleven is daarmee vrijwel zeker de Democratische kandidaat voor de verkiezingen. Het wachten is dus nog op zijn kandidaat voor vice presidentschap. Er is al veel gespeculeerd over wie allemaal in aanmerking zou komen en wie Biden uiteindelijk zal kiezen, want dat kan nooit lang meer duren.

Speculatie over Kamala Harris

Eén van die beoogde kandidaten waarop gespeculeerd wordt voor het vice presidentschap is Senator Kamala Harris, die ook één van de genomineerden en deelnemers was in de presidentsdebatten, maar dus inmiddels daarvoor uit de race is gevallen.

Eén van de opvallende hoogtepunten van de Democratische debatten was een behoorlijk stevige aanval van Harris op Biden waar zij hem verweet in het verleden met segregatie politici te hebben samengewerkt. Een kennismaking en kort overzicht van Harris’ presidentscampagne is te zien in deze Engelstalige video.

Wikipedia wijzigingen om profiel Harris op te schonen ter voorbereiding?

Redenen dat er nu gespeculeerd wordt over Kamala Harris als mogelijke kandidaat voor vice presidentschap is mede het feit dat The Intercept er achter is gekomen dat de Wikipedia pagina op dit moment gesaneerd wordt van onwelgevallige informatie uit Harris’ verleden (Harris heeft aanvankelijke carriére gemaakt als openbaar aanklager).

Een aantal zaken die van haar Wikipedia profiel zouden zijn verwijderd waren onder andere:

  • een veroordeling voor overtreden wet op campagne geldbestedingen
  • in beroep gegaan tegen een rechterlijke uitspraak tegen overtredingen van aanklagers in een bekende zaak tegen een massamoordenaar
  • Een quote van Harris: “het is niet progressief om zacht op te treden tegen misdaad”
  • Dat de politieke carriére van Harris veel voordeel had van een relatie met Willie Brown (invloedrijke politicus in Californië en toekomstige burgemeester van San Francisco)
  • Haar handelen in een onderzoek dat zij sloot in een zaak over een zwarte vrouw die midden in de nacht zonder auto of telefoon op straat was gezet na vast te hebben gezeten voor het niet betalen van een restaurant rekening. De vrouw was later dood gevonden.

Daarnaast werden er weer andere zaken toegevoegd die Harris in een positiever daglicht stelden. Het bleek dat degene die deze wijzigingen toepaste, iemand uit de campagne van Harris was en daarmee er dus van belangenverstrengeling sprake was die volgens Wikipedia beleid wel vermeld dient te worden door degene die wijzigingen aanbrengen.

Wikipedia autheurs voeren strijd om informatie te herstellen

Inmiddels proberen andere Wikipedia autheurs wijzigingen weer terug te draaien, maar dit gaat wel met de nodige heen en weer strijd gepaard.

Het gerucht is nu dus dat men probeert het profiel van Kamala Harris er zo ‘schoon’ mogelijk uit te laten zien in de ogen van de progressieve vleugel van de Democratische Partij, voor als zij inderdaad wordt uitgekozen door Joe Biden als vice presidentskandidaat.

Keuze VP van Joe Biden indirect keuze als president in verwachting dat hij termijn niet uit zal zitten

De reden dat voor deze presidentsverkiezingen de vice president van Joe Biden belangrijker is dan de keuze voor een vice president normaal gesproken is, ligt in het feit dat men niet verwacht dat Joe Biden zijn termijn als president zal afmaken mocht hij gekozen worden en dus de vice president dan feitelijk als min of meer ‘ongekozen’ president de plek overneemt.

Deze verwachting komt vanwege zijn leeftijd hoge leeftijd en het feit dat Biden al enige tijd steeds meer kenmerken van dementie laat zien en haast geen volledige zin meer aan elkaar kan knopen, wat in recente interviews steeds pijnlijker begint te worden. Het lijkt erop dat het feit dat Biden vooral thuis blijft en zo min mogelijk van zich laat horen, dit een bewuste strategie is, want zolang Biden niet spreekt, kunnen er ook geen foute uitspraken worden gedaan.

Door wat velen (buiten maar ook binnen de Democratische Partij) vrezen, is dat door zijn huidige verzwakte gesteldheid het zelfs de verwachting is dat mocht Biden gekozen worden, dan de vice president meteen al de facto de touwtjes in handen zal krijgen. Een stem voor Biden, betekent dus eigenlijk vrijwel hetzelfde als eigenlijk een stem voor de vice presidentskandidaat, mogelijk dus Kamala Harris als zij het inderdaad wordt.

Peilingen verdeeld over winkansen; accuraat model zet Trump op 91% kans op overwinning

Of Biden echt kans maakt de verkiezingen te gaan winnen van president Trump is nog sterk de vraag en daar zijn de peilingen en verwachtingen nog sterk over verdeeld. Sommige peilingen wijzen erop dat Biden in het voordeel is en dat de steun voor Trump aan het dalen is.

Aan de andere kant is er een voorspellingsmodel dat nog maar tweemaal in 100 jaar een president verkeerd voorspeld heeft, die Trump maar liefst 91% kans geeft om de verkiezingen te winnen.

Als Harris de verkiezingspartner wordt van Biden, maakt haar dus nog niet automatisch vice president of zelfs president (als Biden toch uitvalt), want eerst zullen ze de verkiezing nog wel moeten winnen van Trump.

Afbeelding bij dit artikel: Kamala Harris wordt de eed afgenomen voor de Senaat in de VS door Vice President Joe Biden in 2017 (Wikimedia Commons)

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...