Huisarts Martin Voerknecht: ‘wie roept een halt toe aan deze waanzin; bescherm kwetsbaren en open de maatschappij!’

Op LinkedIn schreef huisarts Martin Voerknecht – huisarts te Bussum – de volgende column, dd omstreeks 28 november 2020:

Het gevoerde beleid is niet meer bijdragend, noch proportioneel. Het is repressief.

Negen maanden staatsbemoeienis met wat geneeskunde echt behelst, levert steeds meer uitwassen op. Stop politici die dokter spelen en enkel naar een eenzijdige visie van virus transmissie experts (OMT), maar niet naar ethici luisteren.

Leven is meer dan de lengte ervan.

De werkeloosheid loopt fors op, de ontwikkeling van de jeugd is in het gedrang en ook het onderwijs lijdt fors. Cultuur horeca en evenementen: ze zijn bijna dood.

Nederland koerst qua levensvreugde binnen een jaar naar het nulpunt: dat zijn 17 miljoen verloren gelukkige levensjaren. Afgezien van alle secundaire doden die in de derde wereld vallen versus onze dubieuze (want niet bewezen) winst; de recessie die volgt op korte en langere termijn, met nog veel meer schade door gebrek aan middelen voor de zorg.

Wie roept een halt toe aan deze waanzin?

Welke kwaliteit wilt u nog, voor hoe lang, inleveren vanwege de angst die onze overheidskanalen verspreiden? De sterfte is nauwelijks hoger dan die van een slecht griepseizoen. De collaterale schade is niet meer te overzien. 9 maanden een volk in gijzeling houden voor een lichte oversterfte: het is disproportioneel.

Bescherm kwetsbaren en open de maatschappij!

De huisarts linkt in zijn bericht ook naar het artikel in het magazine Medisch Contact ‘Hef lockdown zo snel mogelijk op’ van de Deense hoogleraar Rudi Westendorp lid van het ‘Deense OMT’, die bijvoorbeeld zegt: ‘corona is ook een leefstijlziekte’. (Reservelink)

Reservelink bron: https://archive.vn/g2hs1

Gebruikte afbeelding door Darko Stojanovic van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...