Hugo’s #Frikandelgate en geen(?) vaccinatieplicht

Hoe spreek je iemand op zijn geweten aan, die overduidelijk niet over een geweten beschikt?

1e briefje: #FRIKANDELGATE

Beste Hugo,

In de serie Hugo’s blunders heb je ons nu toch echt wel een pareltje bezorgd. In een interview met een vriendelijk ogende jongeman laat jij glashelder zien waarom mensen jouw gifspuit voor geen meter vertrouwen, je hebt namelijk het intellect van een kwal……. je weet wel zo’n beesie uit de zee, en in dit geval niet jouw persoonlijkheid.

Ten eerste benoem je een proces, waarover miljoenen Nederlanders terecht hun zorgen hebben, zeer badinerend: “even een prikkie halen”, waarna je zeer schofferend vervolgt met: (quote) “en dan een beetje nuffig zitten zeggen, nou ik moet nog maar even zien of ik dat eigenlijk wel wil. Ja dat kan natuurlijk niet.”
Tot zover dus gedane uitspraken m.b.t. het niet verplichten van vaccins…….. never trust a politician on his word [zie ook het addendum bij dit artikel].

Maar dat is uiteraard niet de uitspraak waardoor jij in één klap de titel: grootste mafkees van het jaar verdiend, en met verve, want de concurentie was met mafklappers als Rutte, Grappighaus, Kaag, van Dissel, Gommers……. afijn het hele krankzinnigengesticht voorwaar van een straf maatje (dat zou Marc van Ranst zeggen, de Belgische variant van de zottekopkes).

Nee, beste Hugo, de uitspraak waarmee jij deze oeuvreprijs wint, die zelfs de loden lul naar de kroon steekt, is jouw nu al legendarische vergelijking tussen een gifspuit en een frikandel.

Ik neem in oprechte bewondering mijn – uiteraard spreekwoordelijke- pet voor je af Hugo, want gezien de stukken die ik schrijf heb ik een redelijke fucked-up mind, maar jij…… jij spant de kroon.

In je gezellige tête-à-tête met de jongeman die kan doorgaan voor een lid van de Hugo-jugend, krijg jij het echt voor elkaar om te zeggen: (quote) “ik hoor mensen zeggen ik weet niet precies wat erin zit, en dan denk ik: joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten, en je weet ook niet precies wat erin zit.”

Nou kan ik natuurlijk de makkelijke weg bewandelen door te zeggen: dat is wat je krijgt als je een basisschool leraar minister van volksgezondheid maakt of de vraag stellen: wat heb jij gesnoven……. maar wie mij kent weet dat ik altijd voor de moeilijke, iemand tot op het bot filerende weg ga.

Kijk Hugo, als ik een exclusief Frans restaurant in ga en daar iets van een onmogelijk te lezen kaart bestel, dan weet ik dat ik dat vermoedelijk wel ga overleven, zelfs al zijn het de kloten van een Franse kikker…….. oftewel ik hoef niet te weten wat erin zit, het enige gevaar is een brandend portie racekak na afloop.

Als ik echter een spuitje aangeboden krijg van de geldgeile nazaten van Dr. Death a.k.a. Joseph Mengele, dan weet ik dat ik mij gelukkig mag prijzen met een portie racekak, maar dat ik met grote waarschijnlijkheid mijn ingewanden tot bloedens toe uitkots tot het moment dat men mijn kist sluit.

Ik begin me nu toch echt wat minder zorgen om jou te maken beste Hugo, want er gaan al een tijdje wat geruchten over jouw -vermeende- gebruik van wat geestverruimende producten.

Ik weet nu echter, door je frikandel opmerking dat jij -niet bewust- aan de drugs zit Hugo, jij denkt gewoon met je gebrekkige kennis dat die witte pilletjes pepermuntjes van het aloude merk King zijn……. en gezien jouw trouw aan ‘onze’ Koning slik je ze getrouw.

2e briefje: EEN GEWETENSVOL BRIEFJE AAN HUGO DE JONGE


Beste Hugo,


Beetje genoten van je kerstdis? Misschien nog een frikandelletje hier of daar weggehapt? Dit wordt één van mijn moeilijkste briefjes, Hugo, want hoe spreek je iemand op zijn geweten aan, die overduidelijk niet over een geweten beschikt?


Het is algemeen bekend dat jij nogal een vaccin-pusher bent -door jou ook wel badinerend ‘prikje’ genoemd- die het niet wil verplichten, maar toch wel gaat voor het enigszins dwangmatige motto: in iedere Nederlandse huid, een Hugo-spuit (uitgezonderd uiteraard je eigen gezin, want een kerk dingetje).


Volgens jouw -basisschool leraar- logica is ons verzet tegen Zyklon-b in een spuitje allemaal lariekoek, en moeten wij oompje big pharma vooral geloven op zijn mooie blauwe ogen. Uiteraard gaat een groot deel van het volk hierin mee Hugo, want als die morgen van jou de opdracht krijgen hun eigen stront te consumeren voor het redden van ons klimaat, dan is een bolus sandwich in veel huishoudens vanaf nu het standaard ontbijt.


Er zijn echter ook mensen zoals ik -de oooh zo spreekwoordelijke nagel aan jouw doodskist- die het fabeltjeskrantgehalte van de staatspropaganda aanzien voor wat het is, namelijk bullshit -misschien ook een sandwich idee?- en zich wat meer verdiepen in de materie. (nee, rustig maar Hugo, ik ga niet mijn alu-hoedje opzetten).


Het mooie van het internet Hugo is dat je er verbazingwekkend veel kan vinden, als je het maar wilt zien. Jouw pleidooi voor de veiligheid van vaccins, en de eerlijkheid van big pharma wordt nogal onderuit gehaald door het -proefdraaien- dossier van de Mexicaanse griep. Farmaceut GSK heeft -volgens een artikel in de British Medical Journal (BMJ) en vermeld door de NOS- nogal wat informatie achtergehouden -lees: gelogen- over het opvallend aantal ernstige bijwerkingen van het vaccin Pandemrix, tegen de Mexicaanse griep.


Het BMJ heeft interne stukken van farmaceut GSK in handen gekregen, waarin zou staan dat GSK op de hoogte was van de veiligheidsproblemen van Pandemrix maar toch de vaccinatiecampagne doorzette. In Nederland zijn ongeveer een half miljoen mensen gevaccineerd met Pandemrix. Het gaat om (toentertijd) kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar in de periode van eind 2009 en begin 2010. Bijwerkingscentrum Lareb ontving 3754 meldingen over Pandemrix waarvan 137 als ernstig zijn bestempeld. Circa tien kinderen kregen narcolepsie nadat ze gevaccineerd waren…….. wat onze staat nu een begrotingspotje heeft opgeleverd van 5 miljoen euro voor de te verwachte schadevergoedingen, want big pharma is uiteraard niet aansprakelijk.


Is GSK hiermee nu een vreemde eend in de bijt Hugo? No fucking way! Laten we er voor de gein even wat feitjes bijhalen over jouw geliefde dealer Astrazeneca, je weet wel, dat bedrijf dat ons ‘betrouwbare’ vaccins gaat leveren:


2003: Misleidende marketing Schuldig bevonden voor illegale marketing voor het prostaatkankermedicijn Zoladex en betaalde $ 355 miljoen. https://www.nytimes.com/2003/06/21/business/astrazeneca-pleads-guilty-in-cancer-medicine-scheme.html?fbclid=IwAR1ZjWBsWllJ4g3I0e85QfPCzo4wVVH2o13_XRxw6hW00Z2B44rwX9PSgp0


2003: Ernstige bijwerkingen.  Onderzoekers van de University of Illinois-Chicago publiceerden in 2003 de resultaten van een onderzoek waarin werd vastgesteld dat het medicijn Seroquel een verhoogd risico op diabetes veroorzaakten. Er werden meer dan 25.000 rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf. In 2010 betaalde AstraZeneca bij een schikking $ 198 miljoen.


2010: Omkoping en belastingfraude AstraZeneca bracht het medicijn Seroquel op de markt terwijl het nog niet als veilig en effectief was goedgekeurd door de FDA en kreeg een boete van $ 520 miljoen. Het bedrijf werd er onder meer van beschuldigd dokters te hebben omgekocht om toespraken te houden en door het bedrijf zelf geschreven artikelen te publiceren. In datzelfde jaar betaalde AstraZeneca $ 505 miljoen aan de Britse belastingautoriteiten vanwege het ontduiken van belasting.


2011: Misleidende marketing. AstraZeneca schikte in een verwante Seroquel zaak die door de overheid was aangespannen en moest nog eens $ 69 miljoen betalen. https://www.atg.wa.gov/news/news-releases/states-reach-record-685-million-settlement-seroquel-maker?fbclid=IwAR1cSnXMTnjB8Eca7VRXfHi9E2BPQYfQ96PxYMVYX0n8oDDUP-QZj9Gelu8


2016: Omkoping AstraZeneca betaalde $ 5,5 miljoen in verband met illegale betalingen aan Rusland en China om de verkoop van medicijnen te stimuleren. https://www.statnews.com/pharmalot/2016/08/31/astrazeneca-bribes-china-russia/?fbclid=IwAR3F5VXZquIzib2EEdvjyHLjPXXWht3Nt5t7S2r5VnDHGaKzjTwgmfG3lWghttps://www.corp-research.org/astrazeneca?fbclid=IwAR20ZdSht_X2tumC0eIQhV8Gzx_uo_Z9gXyIa05p6bOsuLVVhcEpLJDiJpQ


En ineens voel ik me een stuk veiliger over een vaccin van dat fantastische bedrijf -waar toevallig jouw broer directeur is, hoezo belangenverstrengeling*- gezien hun ongeschonden blazoen.


Maar de beerput van big pharma draait niet enkel om GSK en Astrazeneca Hugo, want waarom zou je eerlijk blijven als je allemaal de kluit kan belazeren. Het bedrag dat farmaceutische bedrijven aan gerechtelijke veroordelingen hebben betaald door de jaren heen daar kan Nederland bijna haar staatsschuld mee aflossen…….. but no worries, Hugo zegt nog steeds dat ze te vertrouwen zijn.


Kijk Hugo het is niet eens dat constante liegen en bedriegen dat aan de basis staat van mijn wantrouwen, het is de oneindige geldhonger van dit soort bedrijven die mijn nekharen overeind doen staan. Big pharma is er niet om ziekten de wereld uit te helpen, big pharma is er om geld te verdienen aan zieke mensen. Punt. Dit basisgegeven is niet te koppelen aan een heilige missie ter redding van mankind, hoe krom jij het ook recht zal proberen te lullen.


Het ware gezicht van big pharma is dit:

# De CEO van farmagigant Bayer, Marijn Dekkers, heeft op een conferentie gezegd dat een nieuw medicijn tegen kanker ‘bedoeld is voor mensen die het zich kunnen veroorloven.’


# Het lijkt het ideale businessplan: koop een oud medicijn, maak het vijftig keer zo duur en geniet van de winst. Dat moet eigenaar Martin Shkreli van het bedrijf Turing Pharmaceuticals tenminste gedacht hebben toen hij de prijs van het medicijn Daraprim verhoogde van 13,73 naar 750 dollar per tablet.


# de Zwitserse farmaceut Novartis verzesvoudigde onlangs de prijs voor een levensreddend medicijn tegen bepaalde vormen van kanker, melde het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) deze week op basis van eigen onderzoek. Het bedrijf, dat het geneesmiddel door een overname in handen kreeg, rekent voor een kuur per patiënt ongeveer 92.000 euro.Voorheen maakten ziekenhuizen het medicijn zelf en was het middel verkrijgbaar voor zo’n 16.000 euro per zieke.


Dit zijn slechts enkele -eenvoudig op te zoeken- voorbeelden Hugo, maar dit is het ware gezicht van big pharma, een gezicht dat slechts één uitdrukking kent: geld, geld en steeds meer geld. Als het big pharma er echt aan gelegen was om zoveel mogelijk ziekten de wereld uit te helpen dan zouden zij levensreddende medicijnen zo goedkoop mogelijk maken, maar bij iedere overname is er slechts sprake van misselijkmakende en exorbitante prijsverhogingen.


Maar geen zorgen, als het misgaat kom jij persoonlijk langs bij de nabestaanden van de slachtoffers om te zeggen dat zij ook hun hele leven frikandellen hebben gegeten, en dat ze dus niet zo moeten zeiken. Ooooh nee, foutje, jij bent een politicus, die leggen geen rekenschap af maar vernielen slechts miljoenen levens met één handtekening.

Addendum: VACCINATIEPLICHT

Wederom krijgen wij van -snuivende- clown Hugo te horen dat er geen vaccinatieplicht, of een beloningssysteem, komt m.b.t. de vaccinatiebereidheid, maar wat voor waarde mogen wij hechten aan de woorden van Pinokkio numero due?
Vele malen hebben wij snuifclowntje horen zeggen dat er geen mondkapjesplicht zal komen, dat deze smoelpampers slechts schijnveiligheid geven en dat wij hier vooral niet aan moeten beginnen……………. en hoe dat afgelopen is weet inmiddels heel (slavernij)Nederland, die elkaar op steeds grotere schaal letterlijk naar het leven staan vanwege de mondkapjesPLICHT.

Puur naar de ware letter van het gesproken woord verschuilt dit kabinet zich al maanden achter het volk, want iedere plicht wordt verordend omdat volgens onze ‘volksvertegenwoordigers’ het volk er nu eenmaal om vraagt…….. hierbij maar gemakshalve voorbijgaand aan het feit dat een heel groot deel van het volk hier niet om vraagt.

En nu wordt er -op overduidelijk initiatief van ‘onze’ overheid- in navolging van de mondkapjesdruk, wederom een volkstribunaal opgericht van politiek correcte angsthazen, die een groot deel van hun familie, vrienden, collega’s en buren de toegang tot de maatschappij wil ontzeggen als zijnde de nieuwe gele ster-dragers (alsof het collectieve schaamtegevoel over de apathische houding in de tweede wereldoorlog nooit heeft bestaan).

Wij, de nieuwe ster-dragers zijn HET gevaar voor onze medemens, en dus niet het biervirus, en moeten daarom verwijderd worden uit het straatbeeld van het slavenutopia der Nederlanden, ook wel bekend als het strakke plasser-gevoel van Gommers en co.

Ter bescherming van de bubbel van #uitvreesvooreenviruslaatikmijzelfinjecterenmetgif, worden de rechten van miljoenen Nederlanders – en ja, zo groot is de anti-vaccinatie populatie- bij het grofvuil gezet, met ter akkoord een politieke bevestiging…….. a.k.a. de zoveelste, het volk vraagt er nu eenmaal om.

Maar laten wij voor de gein dan even naar de keerzijde van deze medaille kijken, waar de schaapjes en politiek Den Haag voor de volledigheid volkomen aan voorbij gaan.

  • waarom zouden miljoenen Nederlanders nog betalen voor een zorgverzekering, als de toegang tot de zorg hen ontzegt wordt?
  • waarom zouden miljoenen Nederlanders nog wegenbelasting betalen, als zij een verbod op verplaatsing opgelegd krijgen?
  • waarom zouden miljoenen Nederlanders nog d.m.v. belastingen meebetalen aan een maatschappij, die hen de toegang ontzegt?
  • waarom zouden miljoenen Nederlanders zich nog solidair tonen -u weet wel, de pijler onder onze ‘verzorgingsstaat’- als zij uitgekotst worden door de personen waarmee zij solidair zouden moeten zijn?

Kijk, beste angsthaasjes, uw scenario ter beveiling van uw fake bubbel heeft nogal wat haken en ogen, want het is wel leuk zo’n verbod op een concert, maar de kosten ervan moeten toch uit de lengte of de breedte komen, en dat duurdere kaartje betaalt u…….. de gevaccineerde modelslaaf met toegang tot bijna alle levels van onze creepy maatschappij.
Oftewel waarom zouden wij blijven meebetalen voor uw vrijheid, terwijl u de onze met voeten treedt?

En bespaar me a.u.b. uw ondoordachte gelul dat wij een blijvend risico zijn voor uw gezondheid, want als wij -zoals u wilt- als tweedrangsburgers opgesloten zitten in onze eigen privé-gevangenissen is er geen sprake van besmettingsgevaar, maar slechts sprake van…….. ja, enkel die gele ster.

*: de belangenverstrengeling van Hugo’s broer Marien de Jonge is (nog) niet bewezen en wordt ook ontkent door beide broers. Het lijkt echter niet ondenkbaar dat de dogmatische houding van Hugo ten aanzien van vaccins geïnspireerd is door de pro-vaccin carrière van zijn broer.

Deze 3 samengevoegde artikelen zijn geschreven door Michel Mulder, naar wie de volledige credits gaan, in de “Fortuynisten” Facebookgroep “Dit land is het zat, c’est ça

Gebruikte afbeelding: Richard Broekhuijzen, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...