‘Het volstaat niet langer het leven stil te leggen, sociaal contact te vermijden en tot in de eeuwigheid alleen maar prikken te zetten’

Het duurt soms heel lang voordat iets wat een kleine groep critici (wetenschappers, immunologen/virologen die hun vak verstaan en andere allround deskundigen) vanuit jarenlange kennis, ervaring en hun gezonde verstand al in sommige gevallen bijna een jaar geleden voorspelden[1,2], doordringt tot de massa en beleidsmakers. Men kiest er kennelijk liever voor om met oogkleppen voor en tegen beter weten in een overduidelijk veel destructiever beleid toch uit te voeren en alle waarschuwingen in de wind te slaan. Naar aanleiding van het NOS artikel In EU is 70 procent gevaccineerd, ‘maar groepsimmuniteit is onmogelijk schreef Follow The Money onderzoeksjournalist Thomas Bollen de volgende draad op Twitter, die in wezen het huidige Covidbeleid begraaft op het kerkhof der politiek falen:

“We hadden gehoopt dat vaccineren een superwondermiddel zou zijn, dat is helaas niet het geval.”
Dit soort berichten tonen de tragikomedie waarin we leven. Als het niet zo’n negatieve impact zou hebben op onze samenleving, was het allemaal best grappig.

We zijn met deze crisis terechtgekomen in een verdere vervlechting van

1) politieke verhalen (van mythische/religieuze proporties)

2) met wetenschappelijke inzichten.

Die twee weer van elkaar scheiden blijkt lastig. 

Wetenschappelijke inzichten worden ook in normale tijden ingezet om politieke verhalen te presenteren als puur wetenschappelijk, terwijl ideologie een grote rol speelt. Dat gebeurt in de economische wetenschap volop. Tijdens de coronacrisis was het soms nog beter zichtbaar. 

Dat vaccineren geen superwondermiddel zou zijn, werd door immunologen/virologen die hun vak verstaan, ook in 2020 al verteld. Maar een andere groep wetenschappers werd naar voren geschoven. Hugo en Mark vertelden liever dat we ‘nog even moesten’ tot aan ‘de verlossing’. 

Nu die verlossing een loze belofte blijkt, bijten sommigen liever vast in de doorgeprikte mythe, ipv het aanpassen van de strategie, want daar ligt geen pasklaar behapbaar verhaal voor klaar waarin we collectief kunnen geloven. Dat vereist echt leiderschap en eerlijkheid. 

Dat vereist een moeilijke politieke discussie over de toekomst waarin we willen leven. Het erkennen van gemaakte fouten. Het omgaan met moeilijke vraagstukken, het accepteren van ziekte en sterfte door dit nieuwe virus. Het toegeven dat we niet alles kunnen controleren. 

De laatste wetenschappelijke inzichten: dankzij vaccinaties is de collectieve immuniteit enorm gestegen, maar dat is niet voldoende om het virus uit te bannen. Natuurlijke immuniteit beschermt nog veel beter. Die immuniteit moet worden erkend en een rol krijgen in het beleid. 

Het volstaat niet langer het leven stil te leggen, sociaal contact te vermijden en tot in de eeuwigheid alleen maar prikken te zetten (wat farmaceuten financieel best zien zitten). Alle besmettingen, zonder onderscheid, proberen te voorkomen zou geen doel op zich moeten zijn.”

Bron (Twitter) | Reservelink: https://archive.vn/wz7kI

Ondertussen zal het nog een flinke taak worden om de verantwoordelijke beleidsmakers van dit gegeven door te laten dringen, de oorzaak hiervan kwam al aan bod in het artikel dat we eerder deze week plaatsten:

“De oplossing is in dit geval om het beleid verder en harder door te drukken. Het beleid laten varen, of zelfs terugschroeven, zou neerkomen op toegeven dat de politicus een gewone sterveling is, iemand die misschien niet geschikter is om macht uit te oefenen dan iemand die willekeurig van de straat wordt geplukt.”

Lees het hele artikel: https://nieuwegeluid.nl/op-schema-voor-rampzalige-beleidsresultaten-van-types-als-de-mark-ruttes-hugo-de-jonges-en-andere-bureaucraten/

Tegelijk lijden grote groepen van de bevolking aan een irrationele angstpsychose en/of Stockholm Syndroom en/of aan het Onze Jongens Stierven Niet Voor Niets-syndroom:

“Het is makkelijker om in de fantasie te blijven hangen omdat dit het offer legitimeert. Dat principe is al heel oud. De arme boer die zijn mooiste koe offert aan de goden, moet wel geloven in die goden, anders was zijn offer zinloos, en hij niet alleen arm maar ook een goedgelovige sukkel. Dus werd er nog een koe ten offer gebracht, en later een varken of nog een koe. Zo hoefde de boer niet toe te geven dat het eerste offer zinloos was. Om dezelfde redenen, als ik mijn kind heb geofferd aan de Italiaanse Staat, of mijn benen aan de communistische revolutie, dan zal dat mijn vastberaden geloof daarin alleen maar versterken. Inzien en toegeven dat het zinloos was, dat het geloof berust op een leugen, is dan niet te verkroppen.”

Lees: We lijden massaal aan het Onze Jongens Stierven Niet Voor Niets-syndroom | Reservelink: https://archive.ph/3dlKz

Een lange weg te gaan dus nog, en de “strijd” is nog lang niet gestreden, zeker met de herfst en het nieuwe griepseizoen voor de deur. Bovendien hebben miljoenen Nederlanders inmiddels van Hugo de “gratis” testen ontvangen, zodat rond 20 september (de datum dat de “versoepelingen” en de medische apartheid ingaan) weer flink meer getest zal zijn, met dus vanzelfsprekend te verwachten ook flink hogere positieve test uitslagen (steevast valselijk geduid als “besmettingen”). Het zal de komende tijd nog even hard tegen hard moeten gaan en geen makkelijke herfst-/wintermaanden worden.

Tegelijk zit het huidige beleidsnarratief barstensvol scheuren; er zal een keer een moment komen dat het hele poepkasteel in elkaar dondert, maar vermoedelijk niet voordat er eerst nog heel wat meer maatschappelijke, economische, sociale en gezondheidsschade is toegebracht.

Uitgelichte afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

  1. https://twitter.com/RF_HFC/status/1433161339481034752
  2. https://opiniez.com/2020/08/18/de-groepsimmuniteit-is-dichterbij-dan-we-dachten/hansvantellingen/

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...