Het Gesprek – met Rypke Zeilmaker: ‘ik kom niet naar een kerk om allerlei moderne gezichtspunten te krijgen’

Videogesprek door Simon van Groningen met de spraakmakende bioloog en journalist Rypke Zeilmaker over deze dagen naar aanleiding van Simon’s voornemen wat hij beschreef in zijn artikel De dagen van Noach… : “…met bekende (en nu nog minder bekende) mensen in gesprek die vanuit hun eigen leven iets over deze dagen willen vertellen. Want de dagen van Noach waren ook de dagen van Sem, Methusalem, Nimrod, en zelfs van Babel en Abraham en het ontstaan van allerlei volken, culturen, stammen ná de reset van de aarde door water. Hoe leefden die mensen, wat bedoelde Jezus en hoe zien jouw dagen eruit?” (Duur video: +/- 45 minuten)

Op zondagen publiceren we regelmatig artikelen die in het teken staan van actualiteiten met een context omtrent religie of over (christelijke) religie/spiritualiteit zelf. In deze steeds meer van God losgezongen, steeds nihilistischere maatschappij, lijkt ons dit geen overbodige luxe. Destemeer daar decennialang de neo-/cultuurmarxisten en de linkse hegemonie mensen de kerk bewust uit hebben weten te dringen, is het wellicht zaak om ons er juist nog eens over te bezinnen of dat wel de kant is die we als beschaving op willen gaan. Immers, de Kerk en/of (christelijke) religie heeft over een spanne van duizenden jaren een enorme impact gehad op de vorming van de Westerse beschaving en juist daarom in deze tijd goed om op zaken ook in die context te blijven reflecteren, voor zowel religieuze lezers als NIET-religieuze lezers.

#KerkOpZondag

Simon in gesprek met ecoloog, bioloog en journalist Rypke Zeilmaker over deze dagen aan de hand van Rypke’s ervaring, kennis en zijn achtergrond. Een zéér interessant interview met deze “rauwe” Christen, waarin een veelheid aan onderwerpen de revue passeert. Neem ook een kijkje op de website van Rypke.

Videolink op Youtube: https://youtu.be/su6OuMrqJyk


Door Simon van Groningen. Ga naar het originele artikel als u een reactie wilt achterlaten: https://dezedagen.com/2021/06/19/het-gesprek-rypke-zeilmaker/

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...