‘Geen van die graaiers in die slangenkuil heeft het morele of ethische besef dat het hier om door de burgers opgebracht geld gaat’

Minister van Ark heeft een extern onderzoek aangekondigd omdat de onderste steen boven moet komen in de Sywert-deal (a.k.a mondkapjesgate*). Waar hebben wij het – bij de politiek zéér populaire – “de onderste steen” toch al meer gehoord? Was dat niet bij de beerput MH17, waar nu een showproces voor gevoerd wordt, juist omdat die onderste steen niet boven mag komen?

Gebruikte afbeelding door: Rawpixel LTD van Flickr.com, licentie: CC BY 2.0

De politiek, die zich normaal al een brevet van onvermogen mag opspelden, is in hun coronafascinatie zo ver doorgeslagen dat de ‘prikagenda’ meer dreigt te gaan over de brevetten van onvermogen, dan het daadwerkelijk zetten van de gifspuiten.

CDA-koorknaapje Sywert Van Lienden heeft zichzelf, zoals een waar politicus betaamd, persoonlijk verrijkt met ons – nu ineens heilige – belastinggeld, en dient daarvoor gevierendeeld te worden, en dan het liefst met een aan de ledematen trekkend ‘executiekwartet’ bestaande uit Gommers, Osterhaus, Koopmans en Kuipers, omdat deze boven alle twijfel verheven Sywert-beulen zich uiteraard verre van zelfverrijking hebben gehouden.

“omdat deze boven alle twijfel verheven Sywert-beulen zich uiteraard verre van zelfverrijking hebben gehouden.”

Het is een trieste constatering om te ‘mogen’ aanschouwen dat de relatieve fooi van Sywert, het oneindige Hugo-gat van 5,1 miljard volkomen overschaduwd, maar barbertje moet nu eenmaal hangen, om de politieke big shots zoals gewoonlijk uit de verontwaardigingswind te houden.

Is het netjes wat Sywert gedaan heeft? Nee, absoluut niet. Maar hadden wij anders verwacht van een persoon nauw verwant aan het CDA, de christelijke partij die ook backstabbers als Hugo de Jonge en Wopke Hoeksta huisvest, en als motto heeft: wie met zonden doordrenkt is, zit op zondag vooraan in de kerk.

*: [beluister voor een indrukwekkende en onthullende analyse van mondkapjesgate aka SywertGate de podcast van DeKapiteinenlijn hier: https://nieuwegeluid.nl/special-mediq-medeplichtig-sywert-gate-de-kapiteinenlijn/.]

Het is niet het feit dat deze handige linkmiegel de rekenmeesters dusdanig om zijn – ietwat corrupte – vingers heeft gewonden waardoor hij nu feitelijk financieel onafhankelijk is, het is het gemak waarmee dit gebeurd is dat echte zorgen baart.

Sywert ‘soupeert’ even 9 miljoen op, en Hugo raakt voor 5,1 miljard aan bonnetjes kwijt, het is het gemak waarmee dit gebeurt en uiteraard weer goedgeluld wordt, die de niet meer te overbruggen kloof tussen burger en de politiek genadeloos weergeeft.

“het is het gemak waarmee dit gebeurt en uiteraard weer goedgeluld wordt, die de niet meer te overbruggen kloof tussen burger en de politiek genadeloos weergeeft”

Men praat in Den Haag over miljoenen en miljarden zoals u en ik praten over de prijs van een brood, en geen van die graaiers in die slangenkuil heeft het morele of ethische besef dat het hier om door de burgers opgebracht geld gaat.

Ook in Den Haag is het instrument aanbesteding een ingeburgerd begrip, wat men vooral de ander wil opleggen, maar toch kon Sywert zonder enige concurentie zijn mondkapjesdeal beklinken, ook al waren zijn beklappen beduidend duurder dan die van de – zonder motivatie – afgewezen concurentie.

Maar zoals altijd in politiek Den Haag, dempt men de put als de 3800 voorgaande kalveren zijn verdronken, en gooit men er nog wat – verspilt – belastinggeld achteraan voor een overbodig onderzoek waarvan wij de uitkomst nu al weten: het was fout en men hoopt ervan te leren…….. maar schuldigen? Haha natuurlijk niet!

“maar schuldigen? Haha natuurlijk niet!”

Ik durf met gemak te beweren dat als de politiek ons geld net zo zou bezien als hun uitkering – oooh nee schadeloosstelling, want ze lopen uiteraard schade op – dat wij geen begrotingstekort maar een begrotingsoverschot zouden hebben.

Credits: Michel Mulder, overgenomen van Facebook.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...