Van Haga: ‘Willen we leven in een door de overheid gereguleerde gevangenis?’

Nog steeds loopt de zeer succesvolle petitie van FVD waarin opgeroepen wordt tot een nuchterder coronabeleid en stoppen met de terreur van lockdowns. Tot nu toe tekenden meer dan 176.000 mensen de petitie en wordt daarmee één van de succesvolste petities van Nederland. Iedereen die het ermee eens is dat het coronabeleid van de regering humaner en realistischer kan, wordt nog uitgenodigd om te tekenen.

FVD Kamerlid Wybren van Haga stuurde naar aanleiding van de petitie de onderstaande email, met daarin zijn gedachten over het gevoerde Coronabeleid van afgelopen jaar, zijn visie op verbeterpunten en welke vragen iedereen zich zou moeten stellen. FVD is momenteel de enige politieke partij in de Tweede Kamer die een fundamenteel ander Coronabeleid wil dat gericht is op gerichte bescherming van kwetsbaren en zoveel mogelijke terugkeer van vrijheden voor de rest van de samenleving. FVD keert zich ook fel tegen enige vorm van directe of indirecte vaccinatieplicht.

Beste ondertekenaars van onze petitie,

In maart 2020 werd ook Nederland getroffen door het coronavirus. Ondanks het feit dat het RIVM meende dat de kans dat COVID-19 ons land zou bereiken bijna nul was, liepen bij ons ook plotseling de besmettingen op en de ziekenhuizen vol.

De Wereldgezondheidsorganisatie plaatste COVID-19 op de A-lijst, gebroederlijk samen met zeer besmettelijke en extreem dodelijke ziektes als Ebola. Nederland ging in lockdown en er werden allerlei regels ingevoerd in de hoop de verspreiding van het virus in te dammen.

Al snel werd gelukkig duidelijk dat het virus vele malen minder gevaarlijk was dan eerst gedacht. De beelden uit China en Italië – mensen die spontaan dood neervielen, rokende mortuaria – hadden ons compleet op het verkeerde been gezet. Het mortaliteitscijfer, de IFR (Infection Fatality Rate), bleek wereldwijd te schommelen rond de 0,23%. Voor gezonde mensen bleek het virus nauwelijks tot ziekteverschijnselen te leiden en de meeste jongeren merkten er überhaupt niets van. In 2020 overleden slechts iets meer dan 500 mensen onder de 65 jaar aan of met corona.

Artsen en wetenschappers spraken zich steeds duidelijker uit tegen het kabinet dat maar één doel leek te hebben: het naar nul brengen van de “besmettingen” omdat het aantal mensen op de intensive care als groot gevaar werd gezien. In plaats van het aantal IC-bedden uit te breiden, werd voor het gemak vergeten dat in de afgelopen jaren de IC-capaciteit was verlaagd van 2200 IC-bedden naar 1100 IC-bedden. Liever dan hun eigen jarenlange falen onder ogen te zien, moest de hele samenleving van Rutte en De Jonge op slot. Zo ook de rest van de zorg: kankerpatiënten en hartpatiënten werden niet meer gediagnosticeerd en behandelingen werden uitgesteld. 

Ondertussen kwamen de maatregelen die werden genomen ook steeds meer onder vuur te liggen. Mondkapjes werden verplicht, terwijl uit onderzoek bleek dat ze niet werkten (en bij langdurig gebruik zelfs slecht zijn voor de gezondheid). De overheid greep ongekende macht naar zich toe en zette via een spoedwet de democratie grotendeels buiten spel. 

En nu, vlak voor kerst, zijn we terechtgekomen in een dystopische werkelijkheid waarin we anderhalve meter afstand moeten houden, de horeca en de winkels gesloten zijn en we geen kerst met al onze dierbaren mogen vieren omdat de overheid ons dit verbiedt. We mogen geen vuurpijl afschieten om het nieuwe jaar in te luiden en we mogen elkaar geen hand, geen knuffel, geen zoen meer geven.

Feiten, cijfers en statistieken doen er blijkbaar niet toe voor de partijen die in 2017 een coalitie vormden. Met corona als excuus permitteren VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zich een verregaande inbreuk op onze grondrechten. Op onze vrijheid en, als we minister Hugo de Jonge met zijn vaccinfascinatie zijn gang laten gaan, straks ook op de integriteit van ons lichaam.

De vragen die iedereen zich inmiddels zou moeten stellen zijn de volgende:

  • Willen we wel leven in een door de overheid gereguleerde gevangenis?
  • Willen we ons overgeven aan een overheid die ons allerlei aantoonbaar zinloze maatregelen oplegt die niets aan de strijd tegen COVID-19 bijdragen?
  • Willen we de komende jaren verplichte sociale afstand in acht nemen met mondkapjes op anderhalve meter? 
  • Willen we dit kabinet haar gang laten gaan met het kapot maken van de horeca, het MKB, de culturele sector, en het leven van onze scholieren en studenten?

Mijn antwoord op al deze vragen is nee. Onder geen enkele voorwaarde. En daarom strijd ik, samen met Thierry Baudet, elke dag in de Tweede Kamer voor uw en onze vrijheid.

Ik ben dankbaar voor uw ondertekening van onze petitie. En ik roep u op om zoveel mogelijk mensen in uw omgeving aan te sporen om ook van zich te laten horen!

Teken voor vrijheid. En stem op 17 maart 2021 op Forum voor Democratie!

Ir. Wybren van Haga

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...