De EU wil Poolse steden die traditionele familiewaarden omarmen economisch straffen

Er zijn dreigementen geuit door EU functionarissen om EU financiering van Poolse “LHBT-ideologievrije” steden te schrappen. Steden kunnen €25.000 aan steungelden krijgen, maar dan wel onder de eis dat er een standaard is van “gelijke toegang en non-discriminatie”. Echter die termen hebben in het EU woordenboek wel een andere betekenis gekregen dan wat de Polen vinden wat dat betekent.

Met deze voorwaarden wil de EU feitelijk ontvangers van de gelden chanteren om door de EU aangenomen ideologieën af te dwingen bij lagere overheden, terwijl (een deel van) deze financiën eigenlijk bedoeld zijn ten behoeve van de Coronacrisis. Dit terwijl dergelijke eisen dus natuurlijk weinig te maken hebben met Corona en meer met het opleggen van andere politieke doeleinden.

EU President Ursula von der Leijen heeft de steungelden voor deze steden afgewezen met het volgende bewering:

“Onze verdragen verzekeren dat iedere persoon in Europa vrij kan zijn wie ze willen zijn, leven waar ze willen, liefhebben wie ze willen en voor zo hoog richten als ze willen. Ik zal doorgaan om een unie van gelijkheid na te streven.”

In Polen hecht men belang aan het traditionele gezin als hoeksteen van de samenleving

Al sinds 2015 is er in Polen een meer sociaal conservatieve regering die regelmatig in de clinch ligt met de EU over het “Westerse liberalisme” dat zij te ver doorgeschoten vinden. Het sentiment is daardoor in Polen nu meer gericht op traditionelere Christelijke waarden, zoals het gezin als hoek van de samenleving en het afwijzen van ideologieën die daar haaks op staan, zoals vele daarvan die vanuit de EU gepromoot worden.

Zoals onder andere de hele LHBT-ideologie. Voor alle duidelijkheid: het standpunt van de Poolse conservatieven is doorgaans niet dat zij discriminatie van LHBT mensen goedkeuren, hoewel zij daarentegen wel vinden dat het zogeheten nucleaire gezin de voorkeur geniet in een gezonde samenleving. Maar door vóór het traditionele gezin te zijn, betekent niet dat zij tégen mensen zijn die achter de slaapkamerdeur er andere praktijken op na houden.

“Familie Verdrag” ter bescherming van kinderen tegen ideologische indoctrinatie op scholen

Waar de Poolse conservatieven wel een probleem mee hebben is de anti-gezin retoriek en andere marxistische gedachtengoed die vanuit de LHBT-IDEOLOGISCHE beweging komen. Deze beweging en ideologie heeft voor het grootste deel niets meer te maken heeft met gelijke rechten en anti-discriminatie, aangezien in vrijwel heel Europa voor de oorspronkelijke homorechtenactivistenbeweging weinig eer meer te behalen is (behalve wellicht ten aanzien van de ‘nieuwe EU-bewoners’ die decennialang door de EU zijn (en nog steeds worden) geïmporteerd, maar dit terzijde).

Daarnaast maken Polen zich zorgen erover dat dergelijke ideologie ook in steeds meer mate op scholen ingang proberen te vinden, hetgeen in overige Westerse landen allang al aan de gang is.

Op 10 juni nam de Poolse president Andrzej Duda al het “familie verdrag” aan, om, wat hij omschreef, de kinderen te beschermen tegen de LHBT-ideologie in scholen. Hetgeen waarvoor hij sindsdien in diskrediet is gekomen bij EU functionarissen en de Poolse linkse oppositie.

Vrij van LHBT ideologie is niet hetzelfde als ‘anti-homo’

Om deze reden(en) hebben een aantal Poolse steden zelfs besloten zich LHBT-ideologievrije zones te noemen. Dit betekent dus niet “anti-homo” zone, zoals dat door de EU en reguliere media wordt uitgelegd, maar puur vrij van de promotie van de specifieke extreem linkse ideologische denkbeelden, met name omdat dergelijke ideologieën mede het traditionele gezin van man en vrouw met kinderen afwijzen, danwel de kerkelijke religie willen dwingen om dingen als het homohuwelijk juist wel toe te staan, hetgeen vanuit zeer omstreden is vanuit de traditionele geloofsovertuiging.

Volgens Poolse minister hebben burgers en lokale overheden het recht vrij hun mening en overtuigingen te vormen

Op de dreigementen vanuit de EU reageerde de Poolse Minister van Justitie, Zbigniew Ziobro:

“Wij zullen geen discriminatie toestaan van Poolse ingezetenen en lokale overheden door het Europese Unie. De Unie moet de gelijkheid van al haar burgers respecteren, die het recht hebben een vrij hun mening en overtuigingen te vormen.”

Voorbeelden van LHBT ideologie die de Westerse landen infiltreert, onder andere met dwang van de EU

Ter illustratie hoe het LHBT ideologische activisme leidt tot bizarre veranderingen en die volledig door de EU worden omarmd en onder de dekmantel van “gelijkheid” worden opgedrongen aan Europese burgers:

  1. Het vervallen van het geslacht op de Nederlandse ID-kaart. Immers, enkel man en vrouw is volgens de LHBT activisten onwenselijk, want volgens hun ideologie zijn er zo’n beetje een oneindig aantal genders. Het verwijderen van het geslacht op de ID kaart, maakt deze meer “inclusief” (bekende stopwoordje uit de reeks dooddoeners van het linkse dogma).
  2. Harry Potter schrijfster J.K. Rowling, die zelf notabene uit dezelfde kliek van links “liberalen” komt en met name ook feministe is, kwam desondanks zwaar onder vuur van het Cancelcultuur volksgericht, omdat zij (als feministe) afwees dat volgens de LHBT ideologie het biologische vrouwelijke geslacht niet zou bestaan.
  3. CNN (volledig in de ban van extreem linkse ideologie) die onlangs in een artikel over HPV vaccinaties voor vrouwen, de term vrouwen had vervangen door “personen met een baarmoederhals“, waarvoor zij zich de nodige mokkerij op de hals haalden. Ook dergelijke taal komt rechtstreeks uit het LHBT activisme draaiboek.
Bedoel je ‘vrouwen’, CNN?

Bron: https://nationalfile.com/eu-defunds-polish-cities-that-declared-themselves-free-of-lgbti-ideology/

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...