De vraag stellen “Cui bono?” leidt ons er ook toe te begrijpen hoe ándere machtige belangen kunnen profiteren van de terreurbombardementen in Afghanistan

Joe Biden staat voor de moeilijkste test van zijn leven. Hij was al onderworpen aan de woede van de meeste media en het hele militaire establishment, omdat hij standvastig volhield en doorging met de noodzakelijke terugtrekking uit Afghanistan.

Na de verdorven aanval van 26 augustus jl. – waarbij minstens 60 doden zijn gevallen, misschien meer – zal Biden onder enorme druk komen te staan ​​om een ​​grote aanwezigheid in Afghanistan te behouden, misschien zelfs de Eeuwige Oorlog te vernieuwen en regimeverandering na te streven!

Uitgelichte afbeelding door: ErikaWittlieb via Pixabay

De MAGA-supporters worden aangemoedigd door deze aanval en zullen afzetting van Biden nastreven – die deze keer misschien wel grip krijgt. Die zet zou natuurlijk Kamala Harris in functie brengen, maar het zou vooral elke volgende president waarschuwen tegen het actie ondernemen tegen de eindeloze militaire campagnes van Washington.

We weten niet wie er achter de aanslagen zat (behalve dat het tot dan toe nooit eerder genoemde “ISIS-K” de aanslag zou hebben opgeëist), dus wat volgt moet als speculatie worden opgevat. Dat gezegd hebbende, “cui bono?” geeft ons zeker een idee hoe de vork in de steel zou kunnen zitten.

De Taliban die zo’n aanval sponsort, zou zijn als een quarterback, wiens team 5 punten voor staat met nog maar enkele seconden te gaan, weigerend om gewoon te knielen en in plaats daarvan de bal verwoed in zijn eigen eindzone te rennen. Het heeft gewoon geen zin.
Mensen die de Taliban de schuld geven, zien moslims duidelijk als gestoorde fanatici, die er alleen op uit zijn om Amerikanen op spectaculaire wijze te vermoorden, zelfs als dergelijke aanvallen hun belangen objectief schaden.

Met andere woorden, in deze visie is moslimterrorisme niet eens terrorisme – dat altijd een politiek doel heeft – het is dan eigenlijk pure moorddadige waanzin.

Zou daarentegen een opkomende Mujahideen – die pleit voor Amerikaanse steun in opiniestukken in The Washington Post – geneigd zijn tot dergelijk geweld, en zouden ze kunnen profiteren van een hernieuwde Amerikaanse aanwezigheid? Het antwoord is “ja”.

De vraag stellen “Cui bono?” leidt ons er ook toe te begrijpen hoe ándere machtige belangen zouden kunnen profiteren van de terreurbombardementen van de 26e. Maar ik laat het aan de lezer over om de logica te volgen. Trap niet te gemakkelijk in de voor de hand liggende valstrikken die voor je neergelegd zijn – zomaar president Biden de schuld van alles te geven om zuiver partijdige redenen of zonder over de implicaties na te denken.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...