De – dictatoriale – maatregelen bevatten eenzelfde mate van consistentie om het volk in een constante vicieuze cirkel van angst te houden


Als de coronaplandemie iets heeft uitgewezen dan is het dat – vanuit overheidswege – alles er aan gedaan wordt om ons in een vicieuze cirkel te houden. Als je het cijfermatige deel van de plandemie aanschouwt dan zie je dat dit, doelbewust, opgererkt wordt van overlijdenscijfers, naar ziekenhuisopnamen, naar besmettingscijfers, naar testcijfers om uiteindelijk – voorlopig – te eindigen in verwachte toekomstige besmettings/testcijfers van de een na de andere verzonnen variant. Alles, maar dan ook letterlijk alles, wordt aangegrepen om de hoax levend te houden, om zodoende de gesel over de hoofden van het volk te kunnen laten bestaan.

Muziek & zingen banned; accordeonist gearresteerd

In de genomen – dictatoriale – maatregelen is eenzelfde mate van consistentie te ervaren, om er maar voor te zorgen dat het volk in een constante vicieuze cirkel van angst gehouden wordt. Waar er eerst nog sprake was van een – relatief – countryclub-achtig prison regime met het verbod op handen schudden en de 1.5 mtr gekte, is er nu zichtbaar sprake van een maximum security regime waarbij elke vorm van – veelal vermoed – plezier met harde hand de kop ingedrukt wordt.


De filmpjes waarop volkomen geïndoctrineerde leden van de zwart-gele brigade, slechts bij het vermoeden van vermeend – toekomstig – plezier hardhandig en nietsontziend ingrijpen, zijn inmiddels bijna niet meer te censureren, en geven een werkelijk ontluisterend inkijkje in onze huidige ‘rechtsstaat.’


Ga op Nederlands grondgebied staan – wat ons aller recht is volgens de universele verklaring van de rechten van de mens – met een accordeon, draaiorgel, trommel, fluit of wat voor muziekinstrument dan ook, en grote kans dat je voordat je ook maar één noot gespeeld hebt, door onze zwart-gele brigade gesommeerd wordt je te verwijderen, om bij weigering hiertoe gearresteerd te worden. Waarom deze waanzin zullen velen zich afvragen? In de ogen van onze machthebbers is dit echter een essentieel onderdeel van het instrument repressie.


Een vicieuze cirkel is enkel in stand te houden door de niet afziende continuering van een gemoedstoestand, want ieder zicht op verbetering slaat een bres in deze negatieve gemoedstoestand. Mensen die in een negatieve vicieuze cirkel zitten, zoals bijvoorbeeld chronisch zieken of mensen in armoede of de bijstand, die blijven in een depressieve gemoedstoestand door het volkomen ontbreken van lichtpuntjes, of te behalen doelen, op hun gezichtsveld. Het ontbreken van zicht op wat voor vorm van plezier of verbetering dan ook, is de grootste aanjager van een depressieve gemoedstoestand, en onze megalomane volksvertegenwoordigers op het Haagse pluche weten dit als geen ander.

Dat Koning winter zijn intrede deed in ons land was dan ook een streep door de rekening – hoezeer Rutte ook beweerde dat mensen ervan moesten genieten – want de factor fun, die dit weer voor velen van ons meeneemt, is totaal ongewenst en moest met harde hand worden neergeslagen. Mensen die schaatsen, sneeuwballengevechten houden of gewoon wandelen in een winter wonderland, zijn voor – een zeldzaam – moment even niet bezig met de coronashit, en dat is een grotere boost voor onze gezondheid dan welke gifspuit dan ook.


Om onder de repressie en de coronawaanzin uit te komen moeten wij ons de gave aanleren om te genieten van de ons aangeboden momenten van geluk. Een gelukzalig brein is, in tegenstelling tot een depressief brein, in staat om zin van waanzin te onderscheiden, om zelfhelend op te treden in i.p.v zelfdestructief en is de grootste vrees voor politiek Den Haag en hun opdrachtgevers, want een sterk gezond brein is het brein dat nooit te breken is, hoeveel repressieve stokslagen er ook op losgelaten worden.

Column door Michel Mulder

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...