Corona Vandaag: cijfers 1 oktober | Chinese propaganda | PCR-test leugens | CNN: Nooit meer “normaal”

  • Coronacijfers 1 oktober; let op: overlijdens 50% NIET van afgelopen week;
  • Research openbaart social media propaganda campagne van Chinese Communistische regime met verdachte video’s en bot berichten;
  • Pfizer R&D Vice President en hoofdonderzoeker veegt de vloer aan met huidige wereldwijde coronabeleid en PCR test cijfers;
  • Volgens CNN gaan we nooit meer terug naar normaal;

Coronacijfers 1 oktober; let op: overlijdens 50% NIET van afgelopen week

Coronacijfer 2020-10-1: 23.977 mensen testen gezond en 3.252 testen positief, 13 mensen zijn overleden, 2 IC opnames en 47 mensen met griepachtige verschijnselen zijn opgenomen in het ziekenhuis. (RIVM cijfers, bron)

51 van 102 overlijdens zijn uit voorgaande periodes

In de rapportage van het RIVM met de actuele cijfers van de afgelopen week 23 t/m 29 september 2020 springt het aantal overlijdens (102) nogal in het oog ten opzichte van het aantal van de voorgaande week (33). Hoewel het RIVM in de kleine lettertjes keurig aangeeft dat dit getal ook om overlijdens van veel eerder kan gaan, is het belangrijk om te weten dat 51 van de 102 daadwerkelijk in de afgelopen week zijn overleden, en de rest dus niet.

Bron met RIVM cijfers

Ter illustratie ook een grafiek waarin ook het aantal positieve PCR tests zijn opgenomen (Positieve PCR tests is NIET hetzelfde als patiënten of besmettelijke personen):

Bron met RIVM cijfers

Bij huisartsen peilstations testen mensen met corona-achtige klachten nog steeds vooral Rhinovirus, en nauwelijks tot geen Covid-19

Verder blijft het opvallend dat de steekproeven van 40 landelijke peilstations nog steeds opvallend weinig Covid-19 uitslagen laten zien (namelijk al weken zo goed als niks), terwijl er wel een sterke toename in Rhinovirus te zien is. “Bij een steekproef van de personen die de huisarts [die onderdeel is van de peilstations] consulteren met griepachtige klachten of acute luchtweginfecties, worden monsters afgenomen voor de landelijke respiratoire surveillance.” Het gaat bij deze testen weliswaar om veel kleinere aantallen dan de testen bij de GGD’s (aldus het RIVM), desalniettemin zijn dit allemaal mensen die zich bij de huisarts voor een consult melden met daadwerkelijke klachten (die ook bij Corona horen). Bron (PDF met wekelijks rapport RIVM, pagina 45 en 46).

Research openbaart social media propaganda campagne van Chinese Communistische regime met verdachte video’s en bot berichten

Researcher en advocaat Michael P. Zenger publiceerde in Tablet een onderzoeksartikel met een groot aantal aanwijzingen dat het communistische regime in China doelbewust de hysterie opklopte over de Covid-19 uitbraak met behulp van bot accounts op sociale media en het verspreiden van verdachte video’s.

Men zou dit hebben gedaan om het (discutabele) succes en de “wetenschap” van de lockdown strategie te promoten en doelbewust landen onder druk te zetten lockdowns in te voeren en hiermee rivaliserende economieën te beschadigen, haar invloed uit te breiden en het verspreiden van haar authoritaire waarden . Het inzetten van bot- en persoonlijk beheerde nepaccounts is een gebruikelijke strategie voor het verspreiden van propaganda onder de rest van de wereld door de Chinese regering.

Onder andere werden de strategieën groepsimmuniteit van Zweden en aanvankelijk Engeland gedemoniseerd en ernstig onder druk gezet door deze bot accounts door te stellen dat deze landen genocide pleegden onder hun bevolking. Engeland zwichtte al snel en week af met haar strategie door alsnog lockdowns in te voeren.

“Hoewel een aantal accounts best echt kunnen zijn, maar bij elkaar genomen vormden ze een wel heel opvallende gelijkenis dat een sterke schijn van voorbedachte, staatsgeorganiseerde activiteiten suggereert.”

Volgens CNN gaan we nooit meer terug naar normaal

In een artikel van analist Nick Paton Walsh, gepubliceerd door CNN, betoogt de auteur dat we er aan zullen moeten wennen nooit meer terug naar normaal te zullen gaan. Met name nu ook de druk in Nederland op een grootschaligere gezichtsmaskerverplichting, dient dit artikel wellicht als waarschuwing waar de maatschappij heen gaat door dit soort dystopische maatregelen in te voeren.

Vanwege het langdurige karakter van dergelijke “nieuwe” gewoontes die de bevolking worden aangeleerd door de mandaten, worden deze op den duur geaccepteerd als onderdeel van het “normale” dagelijkse leven en zullen door de lange duur, zelfs lastig zijn om weer af te leren. Dit betoogt althans de auteur.

Kort samengevat, hoe langer het “nieuwe normaal” met al haar regeltjes duurt, hoe “normaler” het uiteindelijk wordt en steeds lastiger om deze gewoontes weer af te leren. Volgens de auteur verkopen politici die beweren dat we ooit weer terug gaan naar een pre-Corona normaal dus een illusie.

Pfizer R&D Vice President en hoofdonderzoeker veegt de vloer aan met huidige wereldwijde coronabeleid en PCR test cijfers

Dr Mike Yeadon noemt het in de titel van zijn artikel: “Leugens, verdomde leugens en gezondheidsstatistieken – het dodelijke gevaar van valse positieven“. In het artikel betoogt hij onder andere dat 90% van de PCR testuitslagen vals positief zijn, terwijl Coronamaatregelen hier nu wel op gebaseerd worden. Die maatregelen zijn daardoor disproportioneel; je kunt op basis hiervan niet de hele samenleving op slot zetten.

Hij legt uit: “De test kan niet het onderscheid maken tussen een levend virus en een stukje virus RNA string dat in stukken is gebroken weken of maanden geleden.”

Daarbovenop hebben verbeterde behandelmethodes het Case Fatality Rate al drastisch verminderd ten opzichte van maart. Bovendien blijkt er zo goed als geen bewijs waarop de doemvoorspellingen van een “2e golf” zijn gebaseerd. Harde bewijzen ontbreken hiervoor en worden ook niet geleverd.

Het lijkt er dus op dat ondanks dat deze feiten bekend, de totale hype rond toenemende PCR testen die lijden tot paniek en de roep om strengere maatregelen, wel onderdeel moeten zijn wat Yeadon noemt “Project Angst”.

Omdat destijds het virus niet voldoende de kans heeft gekregen om zich genoeg te vermengen onder de bevolking, is het op zich best te verwachten dat het laatste beetje vermenging (en dus een hernieuwde toename aan besmettingen) alsnog plaatsvindt. Volgens Yeadon is dat niet iets om bang voor te zijn, maar het normale proces dat met elk nieuw virus voorkomt, inclusief de griep. De sterftecijfers, weten we inmiddels al heel lang, liggen ook in dezelfde range als de griep, waarbij de griep soms nog hoger uitpakt.

De positieve gevallen zouden dus met een tienvoud naar beneden bijgesteld moeten worden en daarmee een beter perspectief tonen.

“Ik geloof wel dat de werkelijke gevallen ietwat aan het stijgen zijn. Dit is, echter, ook het geval voor de griep, wat we noch dagelijks meten noch rapporteren in elk nieuws bulletin. Als we dat zouden doen, dan zou het zeer waarschijnlijk logischer zijn dat we de griep als een groter risico voor de volksgezondheid is dan COVID-19.”

Archieflink naar het artikel, voor als oorspronkelijke link niet werkt: http://archive.vn/nwe0B.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...