Corona Vandaag: brandbrief staatsgeheim, studie Hydroxychloroquine, Rutte liegt, wrakingsverzoek Viruswaanzin, motie Friesland

  • Hugo de Jonge bestempelt brandbrief over coronavaccin aan Kamer als ‘staatsgeheim’;
  • Nieuwe studie malariamiddel Hydroxychloroquine toont positieve resultaten;
  • Premier Rutte liegt in de Kamer over toespraak groepsimmuniteit;
  • Viruswaanzin verliest wrakingsverzoek;
  • Immunoloog adviseert tegen anderhalve meter en verplichte mondkapje;
  • Friesland neemt motie aan tegen Corona Spoedwet.

De artikel-serie Corona Vandaag vat recente nieuwsberichten over Corona in 1 artikel samen en belicht de hoofdpunten.

Hugo de Jonge bestempelt brandbrief aan Kamer over Coronavaccin als ‘staatsgeheim’

Het AD meldt dat nu er al 300 miljoen vaccins van het controversiële bedrijf Astra Zeneca zijn gekocht (in een gezamenlijke deal met Duitsland, Frankrijk en Italië en er nog eens 700 miljoen euro opzij gezet is voor het inkopen van vaccins voor heel Nederland.

Vanwege veroordelingen die het bedrijf Astra Zeneca al heeft opgelopen in het verleden, de enorme bedragen die de belastingbetaler hier voor moet ophoesten en het feit dat er zorgen zijn over de veiligheid van razendsnel ontwikkelde, beperkt geteste vaccins (van een verdacht bedrijf), lijkt het logisch dat er vragen door de Kamer worden gesteld over deze vaccindeals.

De Minister is echter alleen bereid om een vertrouwelijke brief op te stellen en om die vragen te beantwoorden. Zo vertrouwelijk zelfs, dat deze brief maar liefst tot STAATSGEHEIM is verklaard door de Minister, want de brief bevat, aldus het bericht van het AD:

“…informatie die ernstige schade kan toebrengen aan het belang van Nederland of zijn bondgenoten.”

Het is niet vreemd dat verontruste burgers bij zo’n opmerking vraagtekens zetten en het op die manier wel makkelijk is om onwelgevallige informatie weg te houden van de publieke opinie.

Nieuwe studie malariamiddel Hydroxychloroquine toont positieve resultaten

Er is al lange tijd veel te doen om het omstreden middel Hydroxychloroquine in de media, omdat president Trump er goede hoop in had en het de winstgevende vaccinplannen van de farmaceutische lobby (je weet wel, het monoplistische winkeltje van vaccin goeroe Bill Gates). Eerst werd er al aan alle kanten een lastercampagne door de media gevoerd en vervolgens kwam er een onderzoek naar buiten, dat geen positieve werking van het middel tegen Corona kon vaststellen.

Op basis daarvan werden andere onderzoeken stilgelegd, zo ook in Nederland. Het is zelfs zo ver gegaan dat de Nederlandse arts Rob Elens die het middel (in combinatie met o.a. Zink) wel met succes voorschreef, werd verboden dit nog langer te doen.

Nu komt echter het Henry Ford met een peer-reviewed onderzoek waaruit wel een positief effect naar voren komt, mits in een vroeg stadium bij ziekenhuisopname toegediend, iets wat Rob Elens ook al had ondervonden.

“2,541 patiënten uit 6 ziekenhuizen werden getest in het onderzoek, 26.4% van degene die het medicijn niet kregen stierf tegenover 13% die het medicijn wel kregen.”

Tot zover dus wat Hugo de Jonge als “kwakzalverij” beschouwt. Het onderzoek benadrukte wel dat het van belang was dat de patiënt onder controle in een ziekenhuisomgeving het middel toegediend dient te krijgen in verband met mogelijke bijwerkingen.

Meer onderzoek is nog wel nodig en hoewel tijdens het onderzoek meerdere medicijn combinaties waren getest, uit het onderzoek blijkt niet in hoeverre Zink hier ook bij betrokken is geweest (waarschijnlijk niet dus).

Overigens zijn er verschillende landen, waaronder Marokko, die het middel gebruiken.

Link naar artikel over de studie van Henry Ford Health System: https://www.henryford.com/news/2020/07/hydro-treatment-study

Premier Rutte liegt over geven groepsimmuniteit toespraak

Bijna iedereen kan zich nog wel in het vroege stadium van de virusuitbraak de toespraken herinneren van Premier Rutte waarin hij opriep om groepsimmuniteit op te bouwen voor het Coronavirus als een middel om de samenleving te wapenen en risicogroepen te beschermen. Blijkbaar komt die herinnering Mark Rutte nu niet zo goed uit, wellicht omdat kennelijk “een vaccin het enige is dat werkt”?

Tijdens Kamervragen aan de Premier ontkende hij zich ook maar iets te herinneren ooit een toespraak over groepsimmuniteit te hebben gegeven. Ondanks herhaaldelijke vragen van Kamerleden die zich dit nog heel goed (net als de rest van Nederland) kunnen herinneren, bleef de Premier dit volhouden.

Overduidelijk was Mark Rutte hier de Kamer aan het voorliegen. In een filmpje van de Facebook Pagina Meldpunt wordt de leugen van Premier Rutte pijnlijk duidelijk.

Wrakingskamer wijst verzoek Viruswaanzin af

Niet geheel onverwacht, maar toch een teleurstelling voor Viruswaanzin. Nadat op het laatste moment voor het beginnen van de zaak de rechter al vervangen was, vanwege “een kuchje”, was Viruswaanzin niet blij met de vervangende rechter aangezien zij vreesden dat zij partijdig was. Vlak voor het einde van de eerste zitting hebben ze dit toch kenbaar gemaakt en een wrakingsverzoek ingediend.

De wrakingskamer acht echter niet voldoende bewezen dat er van partijdigheid sprake is, dus blijft de huidige rechter de zaak behandelen. Hopelijk heeft dit niet nog een schepje bovenop haar al dan niet vermeende partijdigheid gedaan.

Immunoloog adviseert stoppen met anderhalve meter en verplichte mondkapjes

In een vierdelige serie in HPdeTijd veegt dr Carla Peeters de vloer aan met de huidige Coronamaatregelen van anderhalve metermaatschappij en mondkapjesverplichting. Zij stelt dat dit uiteindelijk schadelijker is voor de volksgezondheid en slechter voor het immuniteitssysteem van mensen, die we juist hard nodig hebben om ons te wapenen tegen het virus.

“…steeds meer wetenschappelijke publicaties tonen dat de maatregelen een averechts effect hebben op de gezondheid en economie.”

“Positieve waarnemingen bevestigen dat het virus kan uitdoven”

“De angst en stress in de maatschappij heeft een tegengesteld effect en verzwakt het immuunsysteem”

“Door de immuniteit te versterken kan het virus uitdoven”

Klik om het volledige artikel te lezen. Carla Peeters staat niet alleen in haar betoog, eerder meldde Nieuwegeluid.nl al over de open brief die 81 artsen hadden opgesteld met een lijst aan bronnen, waarin zij kritische vragen stelden over het huidige beleid en opstapelen bewijzen ertegen.

Friesland neemt motie aan tegen Corona Spoedwet

“ELP Noardeast Fryslân zorgt als initiatiefnemer van de motie in de gemeente Noardeast Fryslân voor raadsbreed verzet tegen de mogelijke Corona wet.”

Aldus de Facebookpagina van de ELP Noardeast Fryslân. Zij hadden een motie “Verzet tegen de mogelijke corona-spoedwet” ingediend in de Gemeenteraad en deze is door de volledige Raad aangenomen.

In de motie staat dat Den Haag aangesproken moet worden dat de voorgenomen Corona Spoedwet van het kabinet geen juist middel is en dan dus ook niet ingediend zou moeten worden. Volgens de partij zijn er ook andere middelen dan dwang, straf en boetes om tot oplossingen te komen.

Afbeelding door Pete Linforth van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...