Corona – niet alle meten is weten

Als met de Corona -pandemie ergens een einde aan is gemaakt is het met de gladde leugen dat meten weten is. Al is de leugen nog zo snel….

Kijk nu bijvoorbeeld eens naar onderstaand Teletext-bulletin:

Corona

Dat RIVM toch! Klagen dat er minder zicht is op de verspreiding omdat er de afgelopen dagen minder mensen zich lieten onderzoeken. “Waarschijnlijk komt dat door de winterse omstandigheden”. U ziet: het staat er echt. Gevolgd door de oplossing van het raadsel: “onder meer doordat veel testlocaties gesloten waren”.

Zoiets als: Men kon ons niet vinden. Heel vreemd was dat niet, want we waren weg.

Dat RIVM toch! En dat publiceert dan iedere dag een staatje onbegrijpelijke gegevens over aantallen zieken en doden, waarvan je met enige statistische kennis maar één ding zeggen kunt: het lijkt er op dat we worden bedrogen. En dat worden we. Ze doen verder nauwelijks moeite het te maskeren. Vervolgens gaande complotdenkers er elke dag weer op los, maar dat weerhoudt niemand er van de volgende dag weer zo’n zelfde soort staatje te publiceren. Geloofwaardigheid zit bij het RIVM niet in wat ze publiceren, maar in de gedachte dat er in ieder geval iets gepubliceerd is.  Geld nie wichtig, karte wichtig![1] Het is een oud verhaal aan het worden.

Maar intussen is het grote risico van de afgelopen dagen niet Corona geweest, maar de kans je pols te breken als je op het ijs onderuit ging.

Maar zijn er door de Nederlandse overheid bij populaire schaatsplekken bordjes geplaatst met de wijze woorden: Achtung, glatheid!! (of zoiets, maar dan in echt Duits). Naturlich nicht.

Afijn, over twee weken zit er weer een piek in de ongezondheidsstatistiek.


Deze grap hebben we vaker gebruikt: Hier gelijk in het begin, en hier.


Meer feiten en opinies over vaccineren tegen Corona vindt u hier. Het Corona-virus (Covid-19), de wijze van aanpak van Corona en haar sociale en economische gevolgen vindt u hier.

 

The post Corona – niet alle meten is weten appeared first on Veren Of Lood.

Read More Veren Of Lood

Deel deze pagina...