Vooraanstaande contraspionage official verklaart dat China haar pogingen opvoert om Biden en zijn team te beïnvloeden

De directeur van het National Counterintelligence and Security Center (NCSC) van de Verenigde Staten, William R. Evanina, heeft verklaard dat de Chinese Communistische Partij al begonnen is met het opvoeren van hun pogingen om Biden en zijn team te beïnvloeden. In zijn toespraak op de vijfde jaarlijkse Aspen Cyber ​​Summit verklaarde Evanina dat hij en zijn team een ​​aanval verwachtten, maar dat deze recente operatie een aanval “op steroïden” was. Hij verklaarde verder:

“We hebben ook een opleving gezien, die was gepland en die we hadden voorspeld, dat China hun invloedscampagnes nu zou overlaten voor de nieuwe regering”

directeur van het National Counterintelligence and Security Center (NCSC) van de Verenigde Staten, William R. Evanina

De Chinese Communistische Partij probeerde de ontwikkeling van de Covid-19-vaccins te beïnvloeden, evenals de recente verkiezingen

In zijn toespraak stelt hij dat de Chinese Communistische Partij probeerde de ontwikkeling van de Covid-19-vaccins te beïnvloeden, evenals de recente verkiezingen. Evanina herhaalt verder dat zelfs degenen die te maken hebben met degenen die voor Biden werken, het doelwit zijn:

“En als ik zeg die, die kwaadaardige buitenlandse invloed, die diplomatieke invloed-plus, of op steroïden, dan beginnen we dat spel in het hele land te zien, niet alleen voor de mensen die in de nieuwe regering beginnen, maar ook voor degenen die om die mensen heen staan in de nieuwe regering. “

Hij zet vervolgens zijn methode uiteen om deze poging tot ondermijning tegen te gaan:

“Dus dat is een gebied waarvan we heel graag zorg voor willen dragen dat de nieuwe regering die invloed begrijpt, hoe het eruit ziet, hoe het smaakt, hoe het voelt als je het ziet”.

Honderden onderzoekers met persoonlijke banden met het leger van de Chinese Communistische Partij waren in de loop van de zomer door de FBI geïdentificeerd.

Ook aanwezig, hoofd van de afdeling Nationale Veiligheid van het ministerie van Justitie, John Demers. Demers verklaarde dat honderden onderzoekers met persoonlijke banden met het leger van de Chinese Communistische Partij in de loop van de zomer door de FBI waren geïdentificeerd. Demers legt uit dat de succesvolle identificatie van deze onderzoekers door de FBI voortkwam uit de ontdekking van vijf of zes Chinese onderzoekers die opzettelijk hun banden met het People’s Liberation Army verborgen hadden gehouden. Hij zegt verder:

“Die vijf of zes arrestaties waren slechts het topje van de ijsberg en eerlijk gezegd was de grootte van de ijsberg er een waarvan ik niet weet of wij of anderen beseften hoe groot het was”

Alleen de Chinezen hebben de middelen, het vermogen en de wil om dergelijke grootschalige politieke en economische spionage uit te voeren

Naar aanleiding van de arrestatie van deze kleine groep individuen heeft de FBI een tiental interviews afgenomen met andere Chinese staatsburgers. Hierna vluchtten meer dan 1.000 bij het People’s Liberation Army aangesloten onderzoekers het land uit. Demers stelt dat “alleen de Chinezen de middelen en het vermogen en de wil hebben” om dergelijke grootschalige politieke en economische spionage uit te voeren. Dit volgt op recente persberichten waarin de grootschalige bedrijfsspionage van de Chinese communistische partij wordt beschreven.

Op medisch gebied had 90% van de gevallen van diefstal van intellectuele eigendom betrekking op China [1]. In september werd van duizenden Chinese studenten hun visum ingetrokken wegens bezorgdheid over verdere spionage. Als vergelding verklaarde de Chinese Communistische Partij dat de Verenigde Staten de Chinezen racistisch discrimineerden, wat Demers van de hand wees. Na deze ontdekkingen bevinden de huidige Chinees-Amerikaanse betrekkingen zich op hun dieptepunt in de recente geschiedenis.

1 – https://www.theguardian.com/world/2020/feb/06/china-technology-theft-fbi-biggest-threat

Bovenstaand artikel is een vertaling van het artikel Leading Counter-Intelligence Official States China is Ramping Up its Attempts to Influence Biden and His Team door Josh Ferme gepubliceerd op Lotuseaters.com.

Aanvullingen: Waarschuwing aan de wereld van Amerikaanse Directeur Nationale Inlichtingen en gelekte video van Chinese professor over invloed CCP op kern van de Amerikaanse macht

Inmiddels zijn er wat aanvullingen te melden aangaande dit onderwerp. De Amerikaanse Directeur Nationale Inlichtingen, John Ratcliffe, publiceerde een artikel in de Wallstreet Journal met als titel “China is de nummer 1 bedreiging voor de nationale veiligheid – weerstand bieden tegen de poging van China om de wereld te hervormen en domineren is de uitdaging van onze generatie“. Ik raad iedereen aan dit artikel aandachtig te lezen om zich bewust te worden van de dreiging die wel degelijk uitgaat van deze wereldmacht en die niet onderschat mag worden. John Ratcliffe schrijft hierover onder andere:

“Als directeur van de nationale inlichtingendienst heb ik toegang tot meer inlichtingen dan enig ander lid van de Amerikaanse regering met uitzondering van de president. Ik houd toezicht op de inlichtingendiensten en mijn kantoor produceert de dagelijkse briefing van de president waarin de bedreigingen voor het land worden beschreven. Als ik vanuit dit unieke gezichtspunt één ding met het Amerikaanse volk zou kunnen communiceren, dan is het dat de Volksrepubliek China vandaag de dag de grootste bedreiging voor Amerika vormt, en de grootste bedreiging voor democratie en vrijheid wereldwijd sinds de Tweede Wereldoorlog.

De inlichtingen zijn duidelijk: Beijing is van plan de VS en de rest van de planeet economisch, militair en technologisch te domineren. Veel van de belangrijkste openbare initiatieven en prominente bedrijven in China bieden slechts een laagje camouflage voor de activiteiten van de Chinese Communistische Partij.”

“Andere landen moeten begrijpen dat dit ook voor hen geldt. De wereld krijgt een keuze te zien tussen twee totaal onverenigbare ideologieën. De Chinese leiders proberen de rechten van het individu ondergeschikt te maken aan de wil van de Communistische Partij. Ze oefenen overheidscontrole uit over bedrijven en ondermijnen de privacy en vrijheid van hun burgers met een autoritaire bewakingsstaat.”

Naar aanleiding van dit artikel was hij ook aan het woord bij de meest bekeken actualiteitenshow van Amerika van host Tucker Carlson: https://youtu.be/vZMOSlVXW4I.

Tucker Carlson had verder nog een schokkende onthulling daar er beeldmateriaal was opgedoken uit China van een Chinese professor die een boekje opendeed over de infiltratie van China in onder andere de hogere echelons van politiek Washington en hoe zij jaren lang in staat waren invloed uit te oefenen via “oude vrienden”. Echter, sinds het aantreden van president Trump kon men aanzienlijk moeilijker doordringen. De video was in China al door autoriteiten gecensureerd.

“Waarom kunnen we de Trump regering niet fixen? Waarom tussen 1992 en 2016 konden China en de VS allerlei soorten issues oplossen? Ongeacht wat voor crisis we tegenaan liepen……. We regelden alles binnen 2 maanden. Wat is de reden? …… Het is gewoon omdat we mensen aan de top hebben. Aan de top van de Amerikaanse binnenste kerncirkel van macht en invloed. We hebben oude vrienden.”

Tucker legt vervolgens uit dat volgens deze professor de Obama regering makkelijk was om te manipuleren en suggereert dat ze geholpen hebben en dat de Chinezen veel vrienden hadden onder de Obama mensen. Het probleem ontstond kennelijk toen Donald Trump werd verkozen tot president. Toen werd alles anders

“De afgelopen 30, 40 jaar hebben we de kern van de macht van de V.S. weten in te zetten, zoals ik al zei, sinds de jaren 70 had Wall Street een zeer sterke invloed op de binnenlandse en buitenlandse aangelegenheden van de V.S.. Dus we hadden een kanaal waar we op konden rekenen. ….. En sinds 2016 kan Wall Street Trump niet meer regelen. Trump had voorheen een standaard zachte verhouding met Wall Street, dus er was een conflict tussen hen. …. Dus tijdens het VS-China handelsconflict probeerden zij [Wall Street] te helpen …… maar ze konden niet veel doen.”

Bekijk hier het volledige video fragment van de uitzending van Tucker Carlson op FOX News:

Gebruikte afbeelding: from the records of the National Counterintelligence Executive at https://www.dni.gov/index.php/about/leadership/national-counterintelligence-executive and https://www.dni.gov/files/images/headshots/evanina.jpg, Public domain, via Wikimedia Commons en Staff Sgt. Sean Harp, Public domain, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...