Chinese regering heeft het bestaan van Coronavirus toch NIET gemeld aan de WHO, blijkt uit rapport

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) neemt de uitspraak dat de Chinese regering de uitbraak van Corona zelf rapporteerde terug en geeft daarmee toe dat het in feite nooit gebeurde. U weet wel, diezelfde Wereld Gezondheids Organisatie die geacht wordt één van die “geautoriseerde bronnen” te zijn die u als enige waarheid dient aan te nemen.

Tot voor kort hielden Chinese officials en de WHO, inclusief de Directeur Generaal, Tedros Adhanom, nog vol dat China wél uit zichzelf het bestaan van het Coronavirus had gemeld aan de WHO en wel op 31 december 2019. En dit werd ook door de WHO in hun tijdslijn weergegeven (tot voor kort). De gevestigde media, waaronder CNN, hebben dit ook weidverspreid gerapporteerd, zich daarbij baserende op die tijdslijn van de WHO.

Congres Commissie ontdekt dat CCP virusuitbraak niet gemeld had

Nu blijkt uit een onderzoek door de “Foreign Affairs Committee” van het Amerikaans Congres dat dit gegeven niet blijkt te kloppen. Hoewel de WHO op 31 december 2019 wel erachter is gekomen dat er sprake was van een virus uitbraak in Wuhan, China, dit gegeven kwam niet van regeringsbronnen. De bron bleek een bericht van een Amerikaanse waarschuwingssite (PRO-MED) te zijn, die het volgende meldde (zo staat in het rapport en was verklaard door Dr. Michael Ryan, Executive Director of the WHO’s Health Emergencies Program):

“Op 31 December ontving PRO-MED informatie op onze epidemische inlichtingen van open source platform partners, die een signaal geven van een cluster aan pneumonia gevallen in China. Dat was van open bronnen uit Wuhan. Op dezelfde dag hadden we een verzoek ontvangen van gezondheidsautoriteiten in Taiwan en dat bericht refereerde aan nieuwsbronnen die blijk gaven tenminste zeven a-typische gevallen van pneumonia gevallen te rapporteren.”

Tijdlijn WHO wekte de indruk dat CCP wél uit zichzelf had gemeld

De tijdlijn van de WHO wekte echter de indruk dat het de Chinese autoriteiten waren die de informatie hadden gerapporteerd, wat ook een internationale verplichting is waaraan de Chinese regering (CCP) had moeten voldoen.

“Wuhan Municipal Health Commission, China, rapporteerde een cluster van pneumonia gevallen in Wuhan, Hubei Provincie. Een novel coronavirus werd uiteindelijk geïdentificeerd.”

WHO oorspronkelijke inaccurate tijdlijn
Oorspronkelijke inaccurate tijdlijn van de Wereld Gezondheids Organisatie

Link naar gearchiveerde snapshot (Archive.today) van deze versie van de WHO tijdlijn pagina: http://archive.vn/gHu2N

Verandering tijdlijn wekt indruk van gelijk Commissie

Na het verschijnen van het rapport door de Congres commissie werd sinds 29 juni 2020 de tijdlijn stilletjes aangepast:

“WHO’s Country Office in de People’s Republic of China pikten een persbericht op van de website van de Wuhan Municipal Health Commission over gevallen van “virale pneumonia” in Wuhan, People’s Republic of China. ……. WHO’s Epidemic Intelligence van Open Sources (EIOS) platform pikten ook een media bericht op bij ProMED (een programma van de International Society of Infectious Diseases) over dezelfde cluster van gevallen van “pneumonia van onbekende oorzaak”, in Wuhan….”

Aangepaste tijdlijn WHO sinds 29 juni 2020
Aangepaste tijdlijn WHO sinds 29 juni 2020

Link naar gearchiveerde snapshot (Archive.today) van deze versie van de WHO tijdlijn pagina: http://archive.vn/JpsPs.

Chinese autoriteiten wilden actief informatieverspreiding voorkomen

Het Congres rapport schrijft daarop:

Ondanks rapportages van het tegenovergestelde, de PRC [China, People’s Republic of China] heeft nooit de WHO geïnformeerd over de uitbraak. PRC autoriteiten hebben ook zich actief bezig gehouden met een cover-up bedoeld om te verspreiding van informatie te voorkomen met betrekking to patiënten die positief getest zijn voor SARS en hun kennis dat de ziektes waren veroorzaakt door een coronavirus gelijk aan SARS-CoV.”

Aantal gevallen had met 95% gereduceerd kunnen zijn

Feitelijk had de wereldwijde pandemie kunnen worden voorkomen, als de CCP (Chinese regering) en de WHO op tijd en transparant hadden gereageerd in plaats van de boel te proberen te verbergen:

“Onderzoek laat zien dat de CCP het aantal gevallen in China had kunnen reduceren met 95% als het aan haar verplichtingen onder internationale wetgeving had voldaan en een publieke gezondheids actie had ingevoerd in een eerder stadium. De Wereld Gezondheids Organisatie maakte de cover-up door de CCP mogelijk door te falen om rapportages te onderzoeken en publiceren die conflicteerden met het officiele CCP narratief, terwijl tegelijkertijd met lof te spreken over de aanpak van de CCP.”

Vertrouwen in Directeur Generaal opgezegd

In het rapport wordt het vertrouwen in de Directeur Generaal van de WHO opgezegd, omdat deze meer bezig lijkt vanuit politieke overwegingen te handelen, met name met de bedoeling om China tegen kritiek in te dekken, dan dat hij vanuit het belang van de publieke gezondheid handelt. Het rapport stelt voor dat de Directeur Generaal ontslag neemt en dat hervormingen plaatsvinden binnen de WHO om herhaling van dit soort misstappen in de toekomst te voorkomen en het publieke vertrouwen in de instelling te herstellen.

Bronnen

Link naar het artikel met een samenvatting van de bevindingen uit het rapport: https://gop-foreignaffairs.house.gov/press-release/mccaul-releases-interim-report-on-origins-of-covid-19-pandemic/

Link naar het interim rapport zelf: https://gop-foreignaffairs.house.gov/wp-content/uploads/2020/06/Interim-Minority-Report-on-the-Origins-of-the-COVID-19-Global-Pandemic-Including-the-Roles-of-the-CCP-and-WHO-6.22.20-FINAL.pdf

Gebruikte afbeelding door jacqueline macou van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...