“Build Back Better”: de kreet in een informatieoorlog van alarmerend zwijgen en met misleiding, propaganda en doodsangst voor elkaar als wapen

Eens in de 40-50 jaar wordt de wereld in een oorlog gestort. Om het schaapjes- en kanonnenvlees uit te dunnen, een wederopbouw te forceren met nieuwe stijlen en technologie (wet van de remmende voorsprong te verslaan) en voor sommigen om nog veel rijker te worden dan ze al zijn. 

Vroeger gebeurde dat met diesel, gifgas, staal, uranium, cordiet. Maar dat is anno nu allemaal slecht voor het klimaat en het milieu; de nieuwe religie van de heersende klasse. Daarnaast… de informatie eeuw verdraagt geen plaatjes van darmen bungelend in bomen of bloedrivieren. 

En hoe verberg je je daden voor kinderen met iphones? Stel je voor dat de bevolking van London, New York filmpjes voorgeschoteld hadden gekregen van Belzec of de vleesmolens van De Somme, met de snelheid van het twitterlicht? Het zou de hele machine tot stilstand brengen. 

Dus ziet deze informatieoorlog er anders uit. Schoon, oorverdovend stil. Met nieuwe middelen en soldaten wordt de bevolking onder de knoet gebracht en wordt hun beschaving afgebroken. Om deze daarna weer in het licht van nieuwe dromen op te bouwen. Door dezelfde mensen als altijd. 

Zonder tanks of atoombommen, zonder schreeuw, maar met alarmerend zwijgen. Met misleiding, propaganda en doodsangst voor elkaar als wapen.

Deze oorlog is net een jaar op weg. En “the fog of war” druipt zwevend om ons heen, beneemt ons veel zicht. The truth is lava. Echter, alles moet sneller dan vroeger -We leven in the age of “instant gratification” en dat geldt ook voor biljardairs. Dat biedt ons, het kannonnenvoer, een kijkje in hun goud gerilde agenda’s.

Hun “Build Back Better” is ’n knappe kreet. Maar het is kinderlijk dom om deze van de daken te schreeuwen terwijl de grote Kladderadatsch nog moet beginnen.

“Build Back Better” past in juni 1945. En we leven in augustus 1941 “Build Back Better” is een valse hoornstoot uit een door een enkeling nabij gewenste toekomst.

Maar ik hoor daar niet bij. 

Mag uiteraard weer als column worden herplaatst, als je durft.

Auteur: Jan Bennink (@superjan)

Bron: https://twitter.com/superjan/status/1349633396595712000

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...