Boeren weer massaal naar Den Haag tegen voedingsbeperking dieren

De tijd was aan het tikken, want de zoveelste beperkende maatregel die boeren te verduren krijgen onder het bewind van minister Kaag is al niet meer te stoppen, vanwege tactische ambtelijke timing. Vanmiddag ging het reces van de Tweede Kamer in tot 1 september a.s., terwijl de nieuwe (tijdelijke) maatregel per 1 september al in gaat. Per definitie geen verzet meer mogelijk en dus de boeren weer met grote getalen naar Den Haag om te protesteren.

Welke maatregel nu weer? Van de landbouwminister mogen de boeren hun vee van 1 september tot 31 december (4 maanden dus) alleen nog maar een eiwitarm dieet geven. Reden die hiervoor gegeven wordt: zodat er weer meer huizen gebouwd kunnen worden! Boekhoudkundige compensatie voor de stikstofquota dus.

Sluipmoord veeteelt en ondervoeding koeien

Dit is dus ook waar bijvoorbeeld Thierry Baudet (FvD) onder andere naar refereerde met de sluipmoord die gepleegd wordt op de agrarische sector, want de agrarische sector wordt van alle kanten belaagd met stikstofmaatregelen. Er is weinig vertrouwen vanuit de agrarische sector in het Ministerie VNL, daar in de ogen van de sector aan hen de spreekwoordelijke oorlog is verklaard en het doel lijkt de sector het liefst te zien verdwijnen uit Nederland. En nu dus is het de bedoeling dat de koeien ondervoed dienen te worden, zo is het bezwaar van de boeren. Met als bureacratisch, boekhoudkundig argument dat anders de woningsector in gevaar komt.

Voor veel boeren is het extra wrang dat veel van die woningbouw op van landbouw onteigende grond komt te staan. Verder is er natuurlijk nog het gegeven dat woningtekort (en daarmee dus de neipende en overmatige behoefte aan woningbouw) samenhangt met de enorme invoer aan migranten die gehuisvest moeten worden, waarvoor de agrarische sector (en Nederlanders op de wachtlijsten) het dan dus moet ontgelden (en de koeien zelf dus, die nu gewoonweg op dieet moeten van de minister).

Nu of nooit voor de boeren, Den Haag heeft leger achter de hand?

De nood was dus hoog voor de boeren, de maat vol en in wezen (zoals beschreven) een nu of nooit, en het lijkt alsof Den Haag zich daarvan bewust was, wat dan de reden moet geweest zijn dat men het nodig vond om zelfs het leger in de stad aanwezig te hebben. Een bevredigende verklaring lijkt hiervoor niet gegeven, daar de boerenprotesten zich, in tegenstelling tot het verwachtingspatroon van andere “protesten”, tot nu toe niet tot geweldadigheden hebben geleid.

De protestactie was overigens niet aangekondigd en in principe daardoor illegaal. Daarnaast wordt ook de A1 geblokkeerd door trekkers, waardoor ellenlange files zijn ontstaan.

Gebruikte afbeelding door sbm86 van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...