BOA, de namaak politie

Minister Grapperhaus gaat de BOA’s, die controleren of het publiek zich aan de coronamaatregelen houdt, vanaf januari volgend jaar voorzien van een wapenstok. Deze nog-net-niet politiemacht heeft daar al via hun vakbond geruime tijd om gevraagd. …..

…..Met de coronamaatregelen van dit jaar zijn de taken en bevoegdheden van de BOA nóg dichter bij die van de politie komen te liggen.

Geweldsmonopolie in Nederland is van oudsher voorbehouden aan de politie en de Koninklijke Marechaussee. …..

…..De BOA is niet opgewassen tegen de verkapte politietaak. In tegenstelling tot een agent met …… Lees verder door het exemplaar van Gezond Verstand met dit artikel hier te bestellen (geen sponsorlink) of lees het volledige artikel na +/- 21 november a.s. in de webversie op de website Gezondverstand.nl.

Auteur artikel: Dennis Spaanstra (30 jaar bij politie, 20 jaar als rechercheur)

Gebruikte afbeelding: screenshot van NOS

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...