BigTech censureren Amerikaanse president, vrije pers en medici over persconferentie voor onderzoek naar Covid19 medicijn

Gedurende een bijeenkomst over onderzoek naar mogelijke medicijnen en oplossingen voor de Coronacrisis werd er een persconferentie gehouden buiten Capital Hill door enkele gediplomeerde artsen en een Amerikaans Congreslid. Breitbart News deed verslag met een livestream, die ook door president Trump werd gedeeld op Twitter, maar welke door BigTech snel werd verwijderd, inclusief de Tweet van Trump.

Persconferentie van eerstelijns artsen over effectiviteit van Hydroxychloroquine

Tijdens de persconferentie werd met name de misinformatie ter sprake gebracht die de ronde gaat over het medicijn Hydroxychloroquine en de politicering ervan. Positieve berichtgeving en onderzoeken worden namelijk stelselmatig onderdrukt of genegeerd door de media, terwijl er volgens de artsen voldoende eerstelijns ervaring is met het medicijn (in combinatie met andere middelen en op voorschrijven van een arts) en gesteund door diverse positieve onderzoeken om aan te nemen dat er goede kans is dat dit medicijn wezenlijk bijdraagt aan preventie en genezing van Covid-19.

Bekijk hier de backup versie van de video, met dus in wezen een hoopgevende boodschap van artsen, die overigens door hiervoor uit te komen ook persoonlijk carrière risico lopen, daar artsen die een tegengeluid laten horen het leven behoorlijk zuur worden gemaakt binnen hun genootschap. Er zijn al verhalen van artsen die voor de tuchtraad moesten verschijnen, voor handelingen die voorheen volledig geaccepteerd waren.

(of andere backuplink van de video op ander videoplatform (LBRY).)

Ondanks wisselende resultaten van onderzoek, geven praktijkervaring en positieve onderzoeken reden om gebruik uit te breiden

Naast dat het artsen haast verboden is om HCQ (Hydroxychloroquine) voor te schrijven of de druk erg hoog is om dit niet te doen, is het zelfs zo dat artsen die het wel voorschrijven, vervolgens door apothekers worden geweigerd om het medicijn uit te geven. Men vindt dat beide zaken een onacceptabele inmenging is in de dokter-patiënt relatie en aan deze beperkingen direct een einde dient te komen.

Er bestaan weliswaar ook studies die kritischer tegenover het effect van HCQ op Covid-19 staan, maar desondanks is er dus voldoende wetenschappelijk materiaal en praktijkervaring om veel grootschaliger dit medicijn toch in te zetten om te proberen levens te redden waar mogelijk. Het anti-malaria medicijn bestaat immers al ruim 60 jaar en is overwegend veilig bevonden. De artsen zijn bovendien voornamelijk erg kritisch over de negatieve studies van HCQ en hebben er sterke bedenkingen bij.

Openen van scholen in V.S. kan veilig

Een ander punt betreft de veiligheid om de scholen weer te openen in de V.S.. Dit probleem speelt in Nederland weliswaar minder, maar in de V.S. weigeren scholen open te gaan vanwege de lerarenbonden die hier tegen zijn. Maar volgens de artsen kunnen kinderen vrijwel niet ziek worden en/of het virus overdragen, dus in hun ogen is het veilig en wenselijk voor het welzijn van kinderen om de scholen zo spoedig mogelijk weer te openen.

Video’s en social media berichten gecensureerd, zelfs die van president Trump

De video van de Amerikaanse nieuwssite Breitbart News van de persconferentie ging viraal op Facebook en Youtube, maar ook op Twitter en had binnen no time al miljoenen weergaves. Het duurde echter niet lang voordat de censuurhamer van BigTech begon te zwaaien, want links en rechts werden berichten van de video verwijderd en uiteindelijk ook de video van het Youtube kanaal van Breitbart. Zelfs het Twitter profiel van Breitbart werd op slot gegooid.

Ook president Trump en zijn zoon Donald Trump jr. hadden de video zelfs gedeeld, maar in een kennelijke nieuwe escalatie van social media censuur werd het bericht van president Trump verwijderd door Youtube en werd het account van zijn zoon er zelfs voor geschorst, net als de accounts van anderen. Zelfs het account van Breitbart News werd beperkingen opgelegd.

Redenen die werden gegeven voor het verwijderen en censureren was “het verspreiden van misinformatie over Covid19 die niet in lijn is met de standpunten van de Wereldgezondheidsorganisatie”.

Deze ernstige censuur betekent in werkelijkheid echter dat BigTech de president van Amerika een mogelijkheid om het volk toe te spreken ontneemt, maar daarnaast ook een aanval op de persvrijheid, daar Breitbart als nieuwsorganisatie puur verslag deed van de persconferentie door middel van de livestream. Voorts zijn de social media bedrijven erg ver gegaan door informatie van medische professionals te beoordelen en te censureren, naar gelang het hun politieke narratief uitkomt. De social media bedrijven zijn hier nog eens verder hun boekje te buiten gegaan.

Video’s circuleren nog wel rond op alternatieve social media en de website van Breitbart News

Ondanks de censuur door social media zijn de beelden toch al snel verspreid geweest en hebben velen de video al op alternatieve videoplatforms opnieuw geupload. Het is nu dus de hoop dat de informatie zich alsnog verder zal verspreiden, zodat mensen dit geluid ook te horen krijgen.

In dit artikel van Breitbart vind je een videoreactie van de artsen over de BigTech censuur.

Artikel, publicatie en onderzoeksmanuscript aanbeveling Dr. Harvey Risch voor uitbreiden gebruik HCQ voor preventie en behandeling Covid19

In de video van de persconferentie werd ook naar een specifiek onderzoek naar de positieve effecten van HCQ voor Covid-19 behandeling verwezen en een publicatie daarover in het blad Newsweek. Het verhaal van de artsen tijdens de persconferentie is dus wel degelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en daarom des te schrikbarender dat hier censuur op plaatsvindt. Voor verifiëringsdoeleinden hebben we hieronder de desbetreffende artikelen en bronnen vermeld.

Artikel van Newsweek door Harvey A. Risch, MD, PhD , Professor of Epidemiology, Yale: The Key to Defeating COVID-19 Already Exists. We Need to Start Using It

Gearchiveerde versie in geval van gebroken link: http://archive.vn/XxBya

Gepubliceerd artikel met het geaccepteerde manuscript van het onderzoek door Dr. Harvey in de American Journal of Epidemiology (AJE): Early Outpatient Treatment of Symptomatic, High-Risk Covid-19 Patients that Should be Ramped-Up Immediately as Key to the Pandemic Crisis

Gearchiveerde versie in geval van gebroken link: http://archive.vn/10jZo

In de AJE publicatie is ook het onderzoeksmanuscript in PDF beschikbaar. Mocht de pagina en/of het PDF niet beschikbaar zijn, we hebben zelf ook een backup versie van het onderzoek opgeslagen.

Brandbrief Nederlandse artsen voor open debat over Coronamaatregelen

Ook wil ik verwijzen naar ons artikel waarin we de Brandbrief van Nederlandse artsen bespraken, die zich ook kritisch uitlieten over de huidige Coronamaatregelen, aanstaande Coronawet en de wijze waarop de maatschappelijke discussie, ook voor medische professionals, wordt doodgeslagen.

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...