Beschouwing: 17 maart is een tussenstand

Natuurlijk gaan we allemaal @fvdemocratie stemmen, maar ook daarna zullen we meer moeten doen dan nu. We zullen banden moeten aanhalen. Netwerken moeten smeden. Niet om kwaad te doen of om nare dingen te bekokstoven.

Dat is HUN manier! Maar om elkaar te helpen, te ondersteunen. Samen te staan voor onze door God gegeven onvervreemdbare rechten en wetten. Onze vrijheden. Iedereen met ogen ziet de push naar meer controle op ons leven, onze kinderen, onze ouders. Onze zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

Die push is gigantisch en wereldwijd. En de geestelijke strijd lijkt kansloos. Maar wat als Churchill zo had gedacht, de zomermaanden van 1940? We zien een pracht van een tegenmacht ontstaan. Het her-ontwaken van grote gemeenschappen die hun recht als vrije burger weer herkennen.

Na 17 Maart moeten we verder blijven bouwen, en holle frasen als “samen” en “verbinding” opnieuw invulling geven. Omdat de macht tegenover ons onmetelijk rijk is, maar geestelijk straatarm. Omdat deze macht, krachtig is in materiaal en media, maar zwak in geest. Bang en laf. 

We moeten elkaar weer vinden in oeroude waarden. Zelfbeschikking over lichaam en gezin. tradities en feesten. Sommigen zullen in God het anker vinden. Anderen niet. Maar wij vrije burger zullen samen vol aan de bak moeten in een spirituele strijd om het inktzwarte kwaad te keren. Geen strijd met bommen en granaten. Maar met waarheid en vrijspraak. Met inspiratie en humor. Met poëzie en Psalm. Met Tefilla en Soera.

Samen voor elkaars vrijheid. In plaats van ieder voor zich en God voor ons allen. Want zo werkt God niet. 

Ik zie moedige mensen die collectieven vormen om weerstand te bieden aan de uitwassen van deze leugenachtige tijd. #moederhart#ArtsenCovidCollectief De geweldenaren van het #Museumplein en vele anderen. En moedige voormannen als @JohandevosBreda.

De mannen en vrouwen die opstaan. Die mannen en vrouwen die opstaan en weigeren te zwijgen, weigeren te stoppen met dansen. Mensen als @mariannezw@IsaKriens@JornLuka@thierrybaudet Willem van Hanegem @hommel_b@HenkKrol@WybrenvanHaga.

Helden waar jij je in stilte achter kunt scharen, maar die veel liever hebben, dat jij óók opstaat en meedanst. Dat jij je niet weer terug in je stoel laat drukken. Want het gaat uiteindelijk om de tweede man die meedanst. Alleen daarna volgt de groep.

Alleen daarna wordt de schroom afgeschud, het juk afgegooid. De televisie uitgezet. Alleen daarna gooien alle paarden hun hoeven in de lucht. Alleen dan breken we het hek dat in vele jaren om ons en onze kinderen is gebouwd. Ik ga niet afsluiten met een politieke boodschap.

Ik hoop alleen dat deze dystopie, juist de zaadjes van nieuw bewustzijn van waarde en waarden laat ontkiemen. En dat we samen het 1000 jarig rijk, dat de door zichzelf boven ons gestelden in gedachten hadden, zullen stuiten. Het is tijd om te planten. Laat 1000 bloemen bloeien. 

Mag uiteraard worden gereproduceerd op websites, mits (ongevraagd) ongewijzigd.

{Aanvullend draadje:}

Een draad waar ik in geloof.

Alles draait om morgen [vandaag, red.]. 17 maart. Ga Stemmen! Maar ook daarna komt een morgen. En hoe het ook zal gaan, we zullen ons moeten verenigen. We moeten moeite gaan doen voor elkaar.

Dit wordt een spannende tijd. 76 zetels voor FVD halen wordt moeilijk.

Het wordt dus n tijd van polarisatie, nog meer onderdrukking, waarin vaccins en testen (zonder klachten) worden gepusht. Ook bij kids. Een tijd van onverminderd leugens, angstporn en misleiding. Een tijd van geen toegang zonder paspoort of chip.

Daarin zijn we alleen samen sterk! Het liefst wil ik dat jullie allemaal lid worden van @fvdemocratie. Samen hebben we een sterke stem @ralfdkkr heeft duidelijk gemaakt dat FVD o.a. gaat werken aan eigen scholen, universiteiten, zenders, dat we een lange mars door de instituties gaan inzetten. Muziek in mijn oren. 

Een politieke partij, zeker in deze tijd, moet n maatschappelijke beweging zijn. A place of refuge and sanity. Met hart voor zwakken, oog voor talent en netwerken voor ondernemers. Een plek waar creativiteit bruist. Waar je samen een vuist kunt maken tegen draconische maatregels. 

Maar misschien heb je een hekel aan politiek. Of heb je niks met FvD. Dat kan. Sluit je dan aan bij organisaties zoals #Moederhart of bijvoorbeeld bij de initiatieven van @Reedsverloren Zoek elkaar op. Samen zijn we een kudde leeuwen in plaats van een paniekerige mierenhoop. 

United we stand. Divided we fall. Kom van je stoel. En doe mee aan een geestelijk, energiek en creatief reveil. Wij moeten het echt samen doen. Er is geen alternatief voor opstaan.

Mag uiteraard worden gereproduceerd op websites, mits (ongevraagd) ongewijzigd.

Geschreven door Jan Bennink, @EchteSuperjan

Bron afbeelding: Football.ua, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...