Avondklok: met de kaasschaaf van Rutte weer een plakje van onze rechten af

Dit weekend wordt in Nederland de klok teruggezet naar 1940, en wees niet bang dat u zich verslaapt……. de overheid houdt het voor ieder van ons bij.
Volgens slechtzienden als Mattie en Marieke van Qmusic is het allemaal niet zo’n probleem, en in de huidige maatschappij is dat misschien ook nog wel zo, want waar je vroeger nog ’s avonds met een “hee hallo” begroet werd, is het tegenwoordig vaak slechts met geweld.

In dat licht bezien is het voor veel Nederlanders die ’s avonds toch al niet meer op straat durven komen, of zelfs simpelweg nog maar de deur durven te openen, geen probleem die 1940-klok want het heeft geen directe invloed op hun leven.

Maar kan iets zo fundamenteels verkeerd wel op slechts die simplistische manier bekeken worden? Ten eerste is een avondklok iets wat voornamelijk toegepast wordt in oorlogstijd of door een dictatoriaal regime, en in beide gevallen betekent dit dat je als volk in oorlog bent met een bezettende macht. Je kan het mooier verpakken maar dat is de realiteit.

Het tweede feit is dat men op constante basis een kaasschaaf over onze rechten haalt, en de vaak subtiel flinterdunne plakjes ontgaan notoire leeghoofden als Mattie en Marieke in het geheel.
Het is of onze dictacratie een stoel is met vier poten, waarvan één van de poten constant een aai krijgt met een schuurpapiertje.
De fijngevoeligen onder ons zullen dit in de gaten hebben, maar de onoplettenden hebben dit pas in de gaten als het te laat is, en zij finaal op hun bakkes zijn gevallen.

Het regerings’beleid’ van dictator Rutte is als de innige omhelzing van een boa constrictor, bij iedere ademhaling van het volk wordt de wurggreep iets beknellender, tot wij uiteindelijk geen vleugje lucht meer in onze voorheen vrije longen kunnen krijgen.

Neem een mens of dier steeds iets meer voedsel af, in het begin valt hier nog mee te leven en stelt het lichaam zich hier op in.
Als je echter stelselmatig te weinig voedsel krijgt kan ons lichaam dit niet meer bolwerken, en zullen er vitale organen uitvallen, en dat is wat Rutte met onze maatschappij aan het doen is, waar vitale organen als het parlement en het MKB de hongerdood aan het sterven zijn, zonder dat de hersenen -lees: een groot deel van het volk- dit al beseffen.

Het is zo erg nog niet die avondklok zullen velen van ons zeggen, totdat blijkt dat dit niet de zomertijd/wintertijd versie is, maar griezelig genoeg een klok die als enige de gave heeft om in 1940 stil te blijven staan.

Geschreven door en credits voor tekst aan Michel Mulder, tekst overgenomen van Facebook.

Attributie gebruikte afbeelding: Agaath, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...