Arts en farma-adviseur: vaccineren kinderen dubieus – OverNu.nl

Als het aan gezondheidsminister De Jonge ligt, moeten ook kinderen hun steentje gaan bijdragen aan het bezweren van de coronacrisis. Een jonge arts en een uitstekend ingevoerde medewerker van de farmaceutische industrie vragen zich af waarom. Een dubbelinterview met Jona Walk en Wendy Mittemeijer.

Op 29 juni ging de kogel door de coronakerk. Op die dag publiceerde de Gezondheidsraad het advies dat kinderen van 12-17 jaar zich beter konden laten met het Pfizervaccin. Enkele dagen daarvoor was de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) tot eenzelfde slotsom gekomen. En nog voordat het rapport van de Gezondheidsraad goed en wel naar buiten was gekomen, kwam demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge met een aansporing aan het adres van ouders en tieners die niets aan duidelijkheid te wensen overliet. ‘Gewoon doen.’ […]

Lees verder: https://overnu.nl/arts-en-farma-adviseur-vaccineren-kinderen-dubieus/

OverNu.nl:

Samenwerking van onafhankelijke journalisten, schrijvers en deskundigen die met een kritische en beschouwende blik de ontwikkelingen rond het coronavirus volgen. O.a. met Dick Bijl, oud-huisarts, epidemioloog, president van de International Society of Drug Bulletins en jarenlang hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin.

Deel deze pagina...