De agenda tegen de middenklasse

Door de lockdown ontstaat een kaalslag onder de kleinere ondernemingen. De grote bedrijven profiteren door een stelsel van bevoorrechting van de overheid.

De lockdown-maatregelen hebben het midden- en kleinbedrijf (mkb) in een volledige crisis gestort. Deze ontwikkelingen verdient onze geconcentreerde belangstelling want deze bedrijven vormen een zeer grote kurk waar onze welvaart op drijft. Ze zijn goed voor 72% van de werkgelegenheid en voor ruim 1.000 miljard euro totale omzet van ons bruto nationaal product.

…….

Het lot van het mkb wordt door de overheid luchtigjes als ‘ondernemersrisico’ weggewuifd. Dit volgt een patroon dat we al in een aantal vorige crises konden opmerken: er ontstaat een kaalslag onder de kleinere ondernemingen, waarvan de grote profiteren. Niet alleen omdat er na de crisis minder concurrentie overblijft, maar ook …..

Lees het volledige artikel door Tom Zwitser in de webreader versie van het magazine Gezond Verstand, uitgave nr 1, pagina 12.

Afbeelding door Chris Pastrick van Pixabay

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...