Waar zijn die 2400 IC bedden gebleven die 9 maanden geleden waren beloofd?

Nederland is weer een lockdown ingeduwd door het kabinet, met alle nevenschade tot gevolg, nog altijd zonder wetenschappelijke onderbouwing voor welke maatregel dan ook, zij het lockdown, mondkapjes, schoolsluiting, eerder zijn er aanwijzingen dat deze maatregelen juist averechts werken. Telkens wordt er gestuurd op zorgcapaciteit die overbelast dreigt te raken. Echter, al 9 maanden heeft het kabinet kennelijk niets willen doen om de capaciteit te verhogen en zodoende deze vrijheidsberoving en destructie van middenstand en andere MKB te kunnen voorkomen.

Facebookpagina Meldpunt Nederland meldt namelijk: “Het kabinet had ons begin april, 2400 IC plekken beloofd en eventueel proberen op te schalen naar 3000. De huidige IC capaciteit op 14-12-2020 is volgens LCPS – Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding 1.194 IC plekken.” Daarnaast beweert Ernst Kuipers op 9-12-2020 dat de IC capaciteit verhoogd zou zijn met 30%, tot meer dan 1.350 plekken; dit lijkt dus ook niet te kloppen met de realiteit?

Bekijk ook de videocompilatie door Meldpunt Nederland, waarin de verschillende autoriteiten aan het woord komen over de beloftes van IC capaciteit die dus begin dit jaar gemaakt werden:

Zo zei Diederik Gommers op 31-03-2020: “Eind van deze week, begin volgende week dat we met elkaar die 2.400 bedden hebben.”

En Hugo de Jonge op 01-04-2020: “Om aanstaande zondag 2.400 plekken te organiseren op de intensive care.”

Ernst Kuipers op 30-03-2020: “Dat we eind deze week die 2.400 bedden moeten hebben.” Eva Jinek vraagt dan: “En gaan we dat halen?” Ernst Kuipers: “Ja!”

Ernst Kuipers op 9-12-2020: “Die 1350 is 300 meer IC bedden dan dat we normaal hadden.” Kuipers zegt ook “blij te zijn” dat de discussies over versoepeling met de kerst van de baan zijn.

Diederik Gommers had op 26-11-2020 al gezegd bij NPO Radio 1: “Ja dan sla ik Kerst graag een keer over, want ‘zo belangrijk vind ik dat ook niet’ ” Houd in gedachten dat Gommers zelf nog gezegd heeft op 2-10-2020 dat de IC capaciteit wat hem betreft niet omhoog hoefde, want dan zou het personeel in normale periodes ‘zich alleen maar vervelen en dat er niets ergers is dan dat’ (zie video).

Wybren van Haga (FvD) stelde op 9-12-2020 hier kritische vragen over: “Maar we zijn nu 9 maanden onderweg met corona en we hebben nog nauwelijks iets gedaan aan het opschroeven van de IC capaciteit…. en we zitten nog steeds onderaan de lijst in Europa met zeer weinig IC bedden per hoofd van de bevolking. En heel Nederland zit op slot! Sectoren gaan failliet! Economische en medische neveschade is niet te overzien!”

Over Nieuwegeluid.nl

  • Klik hier voor onze handige, uitgebreide nieuwsfeed van diverse alternatieve, onafhankelijke nieuws- en opiniesites, maar ook eigen artikelen over politiek en maatschappij.
  • Voeg onze website toe als app op je mobiel, via “toevoegen” onderaan je telefoonscherm of via je browserinstellingen. Voortaan direct overzicht op je mobiel van alle nieuwste publicaties van onafhankelijke media!
  • Nieuwe Geluid is een platform voor de promotie van vrije en alternatieve media.

Help het Nieuwe Geluid te verspreiden door dit artikel te delen:

Deel deze pagina...